2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Újra kézbesítik a postánál maradt utalványokat

2017. január 13., péntek 08:11, frissítve: hétfő 13:28

Újabb kört futhatnak a postások az utalványokkal, trükközni próbálnak az éttermek az áfa miatt, 27 milliárd forintért vásárolhat idén az eszközkezelő.

Erzsébet-utalvány

 

Teljesen rendezett keretek között kapták meg a nyugdíjasok a kormány karácsonyi ajándékát Lázár János szerint. A Magyar Posta 2,6 millió Erzsébet-utalványt kézbesített, darabonként 400 forintért. A nyugdíjasok 1,5 százaléka, mintegy 53 ezer ember nem vette még át a tízezer forintnyi utalványt. A miniszterelnökség vezetője a kormányinfón azt mondta: ismét kipostázzák azokat az Erzsébet-utalványokat, amelyeket nem vették át.

– Teljesen rendezett keretek között kapták meg a nyugdíjasok, és akiknek az utalványuk a postán maradt, mert nem tudták kézbesíteni, azoknak tudomásom szerint a posta újból meg fogja próbálni kézbesíteni.
– A hírek szerint olyan 50-60 ezer ember…
– 53 ezer utalvány maradt bent a postán, amit nem vettek át. Most ezt az 53 ezer utalványt a posta még egyszer kézbesíteni fogja, ez a terv.

Étteremáfa

 

Sok étterem trükközéssel próbálja kikerülni az áfakáoszt, és 27 százalékos forgalmi adóval számol ott is, ahol 18 százalékossal kellene januártól, így védenék ki, hogy a NAV fogást találjon rajtuk – írja a Magyar Nemzet. Ez a gyakorlat azonban törvényt sért, és 500 ezer forintos mulasztási bírságot is hozhat. A vendéglátósok abban bíznak, a nemzetgazdasági tárca finomít majd a szabályozáson.

Eszközkezelő

 

1,5 milliárddal többet, 27 milliárd forintot költhet idén ingatlanvásárlásra a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. – tudta meg a Világgazdaság. A cég 2012-es alapítása óta már majdnem 28 ezer lakást és házat vett meg bedőlt hitelesektől a felajánlott 39 ezerből. A megvásárolt ingatlanokon több mint 246 milliárd forint kifizetetlen jelzáloghitel volt, amelyet a bérlővé lett hiteladósoknak nem kell kifizetniük. A programba bekerült családok átlagosan közel 11 ezer forint bérleti díjat fizetnek havonta.

Madárinfluenza

 

Már 3 milliárd forintos kárt okozott a gazdáknak a madárinfluenza – mondta a Baromfi Termék Tanács elnöke az állami hírcsatornának. Csorbai Attila szerint a vírus még jelen van, ezért végleges számok nincsenek, eddig 3 millió állatot kellett leölni. A legnagyobb kárt a víziszárnyas-állományban okozta a betegség. Hozzátette: csirke- és pulykahúsból az ellátás folyamatos lesz, kacsából és libából viszont előfordulhat készlethiány.

Ipari termelés

 

Az energiaipar és az autógyártás fogta vissza az ipari termelést, amely alig 0,5 százalékkal nőtt 2016 novemberében. A Központi Statisztikai Hivatal szerint a 2015-ös adatokhoz képest a feldolgozóipar teljesítménye valamivel több mint 1,5 százalékkal emelkedett, viszont az energiaipar 8, a járműgyártás pedig 2,5 százalékkal maradt el egy évvel korábbitól.

BUX

Mínuszban zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX 0,02 százalékos csökkenéssel 32 966 ponton fejezte be a csütörtöki kereskedést.

Forint

Tovább erősödött a magyar fizetőeszköz a főbb devizákkal szemben. A közös valutát 307 forintos szinten jegyezték, a frankot 286, a dollárt 288 forintért adták tőzsdezáráskor a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!