2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Új korszak kezdődik a magyarországi Lufthansa-központban

2016. október 22., szombat 12:34

Ötven magasan képzett mérnök dolgozhat a német Lufthansa új, repülőgépmérnöki központjában. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadott létesítményben Szijjártó Péter arról beszélt: hogy a közlekedés automatizálásával a világ gazdasága egy új korszakba lép, amiben azok az országok lehetnek sikeresek, amelyek szorosan együttműködnek a repülőgépipar szereplőivel.

Szervizelésre váró alkatrészek a Lufthansa új budapesti központjában, ahol a gépek műszaki vizsgálatát, a karbantartást, gyorsjavításokat és a hajtóművek állapotfelmérését is elvégzik. A német repülőtársaság javítással is foglalkozó cégcsoportja már 15 éve jelen van a budapesti repülőtéren, amit a vezérigazgató szerint éles regionális verseny után választottak az új üzem helyszínéül. Thomas Stüger azt mondta: az iparág folyamatosan bővül, és bíznak a magyar munkavállalókban.


„Az, hogy a karbantartást Németországból Budapestre hozzuk és helyi embereket alkalmazunk, a Lufthansa Technik egyik fontos jellemzője. Ez egy úttörő lépés. Ilyet korábban még nem csináltunk. Elnézést a kifejezésért, de ez nemcsak egy új hangár nyitását jelenti, ez egy újdonság Németországon kívül. Egy újabb kiindulópont, és nagyon bízunk abban, hogy egy sikeres gyakorlat lesz” – mondta Thomas Stüger a repülőgép-karbantartó cégcsoport vezérigazgatója.

A magyar munkások is hozzájárulnak ahhoz hogy a Budapestre érkező és az innen induló gépek biztonságosak – erről már Szijjártó Péter beszélt. A külgazdasági miniszter szerint a közlekedés automatizálódik, a világ gazdasága egy új korszakba lép, az erre való felkészülés pedig a gazdasági növekedés alapja lehet.

„Ha egy ország sikeres akar lenni a következő ipari, gazdasági korszakban, akkor a lehető legszorosabbra kell fűznie az együttműködését a repülőiparral, a repüléssel. A repülőipar jelenléte a garanciát jelenti arra, hogy a legfejlettebb ipari technológiák vannak jelen az adott ország, így most Magyarország piacán” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A külgazdasági miniszter hozzátette: a repülőgép-javítás az év első nyolc hónapjában 14 milliárd forint értéket hozott létre, ami az előző év hasonló időszakához képest 4 százalékos bővülést jelent. A Lufthansa új javítóközpontjába megkezdték a dolgozók toborzását, összesen ötven mérnököt vesznek fel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!