2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Turi-Kovács: Nem alaptalanok az aggodalmak

2016. október 7., péntek 19:37, frissítve: péntek 19:37

Magyarország jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy keresztbe feküdjön a kanadai–uniós szabadkereskedelmi egyezmény előtt – mondta el Magyarország élőben című műsorunkban Turi-Kovács Béla.

A fideszes országgyűlési képviselő hozzátette: nem alaptalanok az aggodalmak, mely szerint a Kanadával kötött megállapodás később az Egyesült Államokkal kötött szabadkereskedelmi szerződést készíti elő, és trójai falóként amerikai nagyvállalatok előtt nyitja meg az utat Európa felé.

„Most egy olyan klauzula van ebben a szerződésben, amit mi nem szeretünk és nem támogatunk, ez azt jelenti, hogy egy ideiglenes hatályba lépés történne. Jogi nonszensz. Tehát egyes részei a szerződésnek anélkül, hogy ratifikálna a szerződés, hatályba lépne. A vita ezen volt a frakción belül is elsősorban. Hogy vajon a mi GMO-mentességünket, és vajon ami a GMO-mentességnél is fontosabb, hogy ez a fajta bíráskodás, amit a szerződés előír, az hatályba lép-e. A mostani tájékozódásom alapján erre vannak bizonyos garanciák, hogy ez nem lép hatályba” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Tekintse meg a Turi-Kovács Bélával készült teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!