2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Terebélyesedik az amerikai szoftvercég Debrecenben

2016. október 18., kedd 22:11, frissítve: kedd 22:59

Kormányzati támogatással fejleszt egy amerikai szoftvercég Debrecenben. Az új üzemcsarnok több mint 200 embernek ad majd munkát a városban.

2001-ben Debrecenben nyitotta meg első tengerentúli üzemét a National Instruments. Az amerikai szoftvergyártó cég a magasan képzett munkaerő miatt választotta Magyarországot.

„Amikor elhatároztuk, hogy üzemet hozunk létre itt, Debrecenben, hogy egyszerűbben kiszolgáljuk az európai partnereinket, volt egy felső korlátja annak, hogy hány dolgozót alkalmazunk. Ez akkor 400 dolgozót jelentett” – mondta Alex Davern, a vállalat alelnöke.

Mára megháromszorozódott a debreceni gyárban foglalkoztatottak száma, s a létszám két éven belül tovább emelkedik. A jubileumi ünnepségen jelentették be, hogy 5,5 milliárd forintból új üzemcsarnokot építenek 210 új munkahellyel.

„Elértük az év elején meghirdetett célt, hiszen a mai bejelentéssel, amelyet alelnök úr megtett, már több mint 2100 új munkahelyet hoztunk létre ebben az évben, és az évnek még nincs vége” – emelte ki Papp László polgármester.

A beruházáshoz a kormány fejlesztési támogatást ad – jelentette be a külgazdasági miniszter helyettese. „Csak idén tizenhárom újabb beruházást tudtak véghezvinni az Amerikai Egyesült Államokból. Az USA egyébként Magyarországnak az Európai Unión kívüli legnagyobb befektetője és második legnagyobb kereskedelmi partnere. Tehát borzasztó fontos számunkra ez a kapcsolat” – hangsúlyozta Szabó László.

A National Instruments minden debreceni iskolának robotkészletet ajándékoz, hogy elősegítse a szakemberek utánpótlását.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!