2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Tényleg megépülhet a gyorsvasút

2017. szeptember 12., kedd 07:34, frissítve: kedd 10:10

Beruházás

Debrecenben hoz létre mérnökközpontot a világ egyik legnagyobb repülőgépalkatrész-gyártó vállalata, a német Diehl Aircabin. A 2,8 milliárd forintos beruházáshoz a kormány csaknem egymilliárddal járul hozzá. Az új központ százötven embernek, elsősorban nyelveket beszélő mérnököknek ad majd munkát, és ezzel már ezer főt fog a cég foglalkoztatni Magyarországon.

„Tíz évvel ezelőtt jelent meg a szektor maga, az SSC és a szolgáltatóipar Debrecenben, azóta intenzív fejlődési folyamaton mentünk keresztül, hiszen mondhatjuk azt, hogy a Diehl mai bejelentésével a szolgáltatószektor legmagasabb nívóját értük el. Egy olyan tevékenységgel, amely nagy tudást és magas technológiai fejlettséget igényel” – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

 

Turizmus

Többet költöttek a magyarországi szálláshelyeken a külföldi turisták júliusban, mint egy évvel ezelőtt. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a külföldiektől származó szállásdíjbevételek harminc százalékkal nőttek, míg a belföldi vendégek nyolc százalékkal költöttek többet. Az eltöltött éjszakák száma is emelkedett, a külföldiek 2,6, a hazai vendégek pedig alig 1 százalékkal több éjszakát töltöttek szállókban. A kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele csaknem tizennyolc százalékkal több mint 56,6 milliárd forintra emelkedett.

 

Gyorsvasút

Még az idén dönthetnek a reptéri gyorsvasút finanszírozásáról és ütemezéséről – tudta meg a Világgazdaság. A tavalyi kormányhatározat értelmében Kőbánya-Kispest és Monor között 27 kilométeren új vasúti pálya és a reptéren átmenő vasútállomás épülhet. Az előkészületeket uniós forrásból fedezik. A lap szerint az később derül ki, hogy milyen pénzekből finanszírozzák a beruházás több tíz milliárd forintosra becsült költségét.

 

Képzés

Kötelező képzést indítana a szakirányú végzettséggel nem rendelkező baromfitartóknak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Baromfi Terméktanács. A kamara szóvivője az állami televíziónak azt mondta, az ingyenes képzés során a gazdálkodókat leginkább a higiéniai követelmények betartásáról tájékoztatnák, így megelőzve egy újabb madárinfluenza-járványt. A képzést minden évben megtartanák.

 

BUX

Erősödött a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 299 pontos emelkedéssel, 37 895,85 ponton zárt hétfőn.

 

Deviza

Vegyesen teljesített a forint. Az eurót a 306-os szinten jegyezték, a svájci frankot 268, az amerikai dollárt 256 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!