2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Fidesz-KDNP kampánynyitója 14:30

Százezrek hagynák el Magyarországot

2017. június 19., hétfő 08:04

Gabona

Meg sem közelíti a tavalyi búza mennyiségét az idei. Az aszály miatt a hazai termelők tízszázalékos kiesésre számítanak, így a múlt évi ötmillió tonnás össztermés négymillió tonna lehet 2017-ben. A kiesés nem csak a magyar termelőket érinti, más régiós országokban is a vártnál alacsonyabb lehet a betakarítható mennyiség. A hírre az utóbbi hetekben felfelé mozdult el a búza világpiaci ára, de szakértők szerint hamarosan stabilizálódhatnak az árak.

Kivándorlás

Nagyságrendileg 1,2 millióan tervezik, hogy a jövőben külföldön vállalnak munkát, a fiatalok körében különösen magas, közel 40 százalékos ez az arány – derül ki a Publicus reprezentatív felméréséből, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített. A megkérdezetteknek átlagosan majdnem hat közeli családtagja vagy ismerőse vándorolt külföldre, és csaknem ugyanennyien vállalnak tartósan munkát külföldön. A kivándorlás okai közt a megkérdezettek többsége az alacsony fizetéseket, a Fidesz kormányzását, valamint az ország gazdasági helyzetét nevezte meg.

Goldman Sachs

Nem várja meg a Goldman Sachs a brexittárgyalások végét, már hétfőn megkezdi a költözést Londonból. A befektetési bank Frankfurtba és más európai városokba menne át. A pénzintézetnek Londonban 6 ezer alkalmazottja van, a brit fővárosból több más befektetési bank is munkavállalók százait, ezreit igyekszik átköltöztetni, Németország mellett Franciaország is lobbizik megnyerésükért.

Kiszállás

Kiszáll a támogatói körből az olimpiák egyik főszponzora. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság mögül a világ egyik legnépszerűbb gyorsétteremlánca, a McDonald”s hátrál ki. A multinacionális vállalat 1968 óta támogatta az ötkarikás játékokat, 1976 óta pedig egyik főtámogatója volt. A szerződés még három évig lett volna érvényben, a NOB közlése szerint a felek közös megegyezéssel váltak el, de további részleteket nem közöltek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!