2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Stratégiai megállapodás a kormány és a Henkel között

2016. május 24., kedd 20:55

Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Henkel. Az egyezmény aláírása után a Külgazdasági Minisztérium képviselője átadta a vegyipari cég új gyártósorát.

A tisztítószereket, testápoló szereket és ragasztókat gyártó Henkel a rendszerváltozás előtt érkezett Magyarországra, ahol ezer embernek ad munkát. A németországi központú, multinacionális vállalat a 68. cég, amellyel az Orbán-kormány stratégiai partnerségi megállapodást kötött.

„Az elmúlt négy évben kötött stratégiai megállapodások nyomán, kb. 14-15 ezer munkahely létesült ezen cégek keretein belül Magyarországon, tehát van mindenképpen egy fontos ösztönző hatása Magyarország jelenlegi bővítése irányába, és ami egyetlen igazán gyakorlati hozadékként említhető, az a munkacsoport felállítsa, tehát a céggel rendszeresen le fogunk ülni, és áttekintjük azt, hogy milyen módon tudjuk támogatni az ő magyarországi jelenlétüket, és hozzájárulni ahhoz, hogy jól érezzék magukat nálunk” – mondta Magyar Levente gazdaságdiplomáciai államtitkár.

A megállapodás aláírása után a gazdaságdiplomáciai államtitkár és a Henkel magyarországi vezetője gyártósort avatott a tatabányai ipari parkban. „Ez egy új technológia, egy ömledékragasztás, egy gyantaalapú ragasztás, ami alapján a higiéniai iparban lehet termékeket gyártani. Különlegesség számunkra az, hogy a Henkelnek a világban összesen két országban van ez a technológiája elérhető, az egyik Magyarország, a másik pedig Kína. Ez nagy büszkeség számunkra, hogy a Henkel anyavállalat Magyarországot választotta ennek a technológiának a behozatalára” – mondta Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új gyártósor harminc embernek ad munkát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!