2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Spórolt volna? Lecsúszott, emelték a benzin árát

2017. május 18., csütörtök 07:41, frissítve: csütörtök 10:17

Nem csak a balatoni ingatlanok ára emelkedett, tegnap óta a tankolásért is többet kell fizetnünk.

Benzinár

Drágult az üzemanyag: a 95-ös és a gázolaj litere is 2 forinttal kerül többe szerdától. Az emeléssel a benzin átlagára 348, a dízelé 347 forintra nőtt, de érdemes figyelni, mert a kutakon 50 forint is lehet a különbség.

 

Balatoni ingatlanok

Már fővárosi árakon viszik a balatoni ingatlanokat – írja a Magyar Nemzet. Balatonfüreden egy lakás négyzetméteréért 575 ezer forintot kérnek, Tihanyban 700 ezer forint az átlag, de Szántódon, Zamárdiban és Siófokon is 450-500 ezres négyzetméterárak vannak. Az Ingatlan.com portál elemzése szerint a nyaralók piacán az év első negyedében a kínálat 5, a kereslet pedig 9 százalékkal emelkedett.

 

Tüntetés

Összecsaptak a tüntetők és a rendőrök Athénban, az országos szakszervezeti sztrájkhoz kapcsolódó felvonuláson. A görög érdekképviselet szerint a kormány tovább rontja a munkavállalók helyzetét a folyamatos adóemelésekkel és nyugdíjcsökkentésekkel. A kormány a kiadáscsökkentések legújabb köréről csütörtökön szavaz. A héten közölt statisztikai adatok alapján a görög gazdaság az előző két negyedévben újra zsugorodni kezdett, a GDP másfél százalékkal csökkent. A görög államadósság egyébként a GDP 179 százaléka.

 

Gyengülés

Egy nap alatt majdnem másfél százalékot gyengültek az amerikai tőzsdeindexek, miután a sajtó egyre valószínűbbnek tartja, hogy lemondatási eljárás indulhat Donald Trump ellen. A Wall Street helyi idő szerint szerda reggel 1,2 százalékos mínusszal nyitott. A bankok részvényei, mint a Goldman Sachs és a Bank of America, négy százalékot gyengültek. Trump megválasztása után az amerikai tőzsdék erősödtek, mert az elnök adóreformot és vállalkozói kedvezményeket ígért, de eddig nem kezdte el, most pedig az orosz kapcsolatok miatt az FBI és a kongresszus is nyomoz az elnök ellen.

 

BUX

Pluszban zárt a BUX, a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 34 146 ponton fejezte be a kereskedést. A vezető részvények vegyesen teljesítettek.

 

Deviza

Erősödött a forint az euróval szemben, a közös uniós devizát a 308-as szinten jegyezték, a svájci frankot 282, a dollárt 277 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!