2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Gazdaság

Spekulációs és hátsó szándék által vezérelt ügyletre nem kerülhet sor

A tavalyinál 60 milliárd forinttal több forrás jut idén agrár- és vidékfejlesztési támogatásokra. Az állami segítség mellett az új agrárkamara és a földtörvény is a magyar gazdák érdekeit szolgálja majd. 2013-ban 160 féle – uniós forrásból finanszírozott – agrártámogatásra van lehetőség.

Célja egy juhtenyészet létrehozása, amely takarmányszükségleteit a megnyert területen kívánja biztosítani – Balogh Zsolt húsz évre szóló földhaszonbérleti szerződést nyert el. Eddig 30 ezer hektár földet osztottak ki, és további 100 ezer hektárra lehet még pályázni.

„Földet Magyarországon magyar gazda, helyben lakó gazda tud vásárolni a jövőben, a földvásárlás hatósági engedélyhez kötött lesz, tehát a spekulációs és hátsó szándék által vezérelt föld vásárlására nem kerülhet sor” – fogalmazott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Nyárra elkészülhet az egységes országos földnyilvántartás, a kötelező adatszolgáltatás február 1-jével indul.

„Egyszeri földvagyonbevallást is szeretnénk azért, hogy legyen tiszta, világos kép arról, hogy kinek mije van, milyen tulajdonnal rendelkezik” – mondta a tárcavezető.

A jövő hónapban kezdődik az új Nemzeti Agrárkamara vezetőinek megválasztása.

„A magyar agrárium igényli, hogy olyan kamarát kapjon, amely azokat a szolgáltatásokat képes nyújtani, amelyek a termelés megújításához, a modern, korszerű, új termelési formák bevezetéséhez adja meg a segédletet” – közölte Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Szövetség elnöke.

A kamara küldöttgyűlését március végén tartják, akkor fogadják el az alapszabályt és választják meg a 200 ezer tagot számláló köztestület országos vezetését.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!