2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sokallja az adót az ÁSZ elnöke

2017. augusztus 7., hétfő 08:10, frissítve: hétfő 11:40

Domokos László szerint csökkenteni kellene a munkát terhelő adókat.

Nyári gumik

Tizedével több nyári gumit vettek idén, mint tavaly – az egyik online autósbolt adatai alapján. Az Automax Kft. szerint a magyar autósok 68 ezer forintot költöttek átlagosan négy új nyári abroncsra. A cég szerint az eladások növekedése balesetmentesebb közlekedést hozhat, és előrejelzésük alapján a piaci bővülés a téligumi-vásárlásoknál is folytatódik majd. Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége korábban azt közölte, hogy Magyarországon 2016-ban csaknem 2,4 millió új gumit adtak el a gyártók, ami hétéves rekord.

 

Közterhek

A munkát terhelő adók csökkentését javasolja az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László az állami hírcsatornának azt mondta: Magyarország még mindig túladóztatja a munkát a környező országokhoz és az Európai Unió átlagához képest, a hazai jövedelmek közel fele ugyanis az államkasszában landol, ami versenyképességi hátrány. Szerinte a gazdaság fenntartható fehérítéséből származó többletbevételeket adócsökkentésre kellene fordítani. Az ÁSZ elnöke úgy véli, az elmúlt években sokat javult a helyzet, de jelenleg még nincs olyan helyzetben a költségvetés, hogy a kiadási oldalt csökkentse. Szerinte az osztrák szintet 8-10 év alatt közelítheti meg Magyarország, és a közterhek csökkentése is többéves feladat.

 

Megtakarítások

A fiatalok több mint harmadának van megtakarítása – derül ki egy felmérésből. A legnagyobb részük lakásra spórol, ötödük autóra és utazásra, ennél kevesebben családi eseményre, oktatásra, nyugdíjra tesznek félre. Az összegyűjtött összeg átlagosan csaknem 800 ezer forint, amely nagyjából megfelel a három negyedévvel ezelőttinek. A megkérdezett 19–29 éves fiatalok harmada azonban csak alkalmanként vagy soha nem tesz félre pénzt. A felmérés arra is rámutat, hogy lakáshitele jellemzően csak a 26 éven felülieknek van, a fiatalabbak nem vesznek fel kölcsönt és nem fektetnek be.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!