2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Sallai: Teljesen rossz a támogatáspolitika

2016. szeptember 6., kedd 15:45, frissítve: kedd 16:28

Az egy és öt fő között foglalkoztató mezőgazdasági termelők 15 százaléka eltűnt a Fidesz kormányzása alatt az LMP agrárpolitikusa szerint.

Sallai R. Benedek úgy látja: a kormány a nagy és tőkeerős mezőgazdasági vállalatokat támogatja a kisgazdálkodók helyett. A politikus hozzátette: bár valóban nő a mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma, ez annak a következménye, hogy a korábbi egyéni gazdálkodók most nagygazdaságokban kénytelenek munkavállalóként dolgozni.

„Teljesen rossz Magyarországon jelen pillanatban a támogatáspolitika. A hektáralapú támogatás annak ad sokat, akinek sok van, akinek kicsi van, keveset. A foglalkoztatást kell elkezdenünk támogatni. Azt kell segítenünk, hogy minél több egyéni vállalkozó legyen, és kicsi legyen. Azt kell segítenünk, hogy a lehető legtöbben hazai piacra termeljenek, azt kell elősegíteni, hogy a lehető legtöbben hazai feldolgozóipart és élelmiszeripart erősítsenek, és a lehető legtöbb helyi kereskedelmi célra kerüljön felhasználásra” – nyilatkozta a politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!