2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Rogán jobbkeze is irányíthatja a Budapest Bankot

Hír TV

2018. február 13., kedd 08:04, frissítve: kedd 08:11

Új vezetés
Rogán Antal jobbkeze és egy fidelitasos is bekerült a Budapest Bank vezetésébe – írja a 24.hu. Az oldalnak a kétszázmilliárd forintért államosított pénzintézet is megerősítette, hogy Puskás András február 6-tól működtetésért felelős vezérigazgató-helyettes lett. Puskás korábban a propagandaminiszter alpolgármestere volt a Belvárosban, majd később az Eximbanknál is dolgozott igazgatóhelyettesként. Az államnak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal kötött korábbi megegyezés részeként még az idén el kell adnia a Budapest Bankot. A 24.hu forrásai szerint a pénzintézetet a Mészáros Lőrinc közelébe került MKB-val és a takarékszövetkezetekkel gyúrhatják össze.

Konferencia
A versenyképesség javításával, a duális gazdaság megszüntetésével közeledhet Magyarország az Európai Unióhoz Matolcsy György szerint. A Magyar Nemzeti Bank elnöke a budapesti Lámfalussy-konferencia megnyitóján azt mondta, a globalizáció új korát az ugrásszerű technológiai fejlődés határozza meg. Matolcsy György kiemelte: a változás gyorsabb és mélyebb, mint bármikor korábban.

Vasút
2023-ra készülhet el a Budapest–Belgrád vasútvonal sajtóinformációk szerint. Még idén kiválaszthatják a tervező-kivitelező konzorciumot, 2020-ban pedig megkezdődhet a munka a vonalon. A fejlesztés nyomán a jelenlegi nyolcórás menetidő három és fél órára csökken. A projekt megvalósítására két cég jelentkezett. A részvételi szakasz március-áprilisra zárul le, és nyár végére eredménye születhet a beszerzésnek. A több mint 500 milliárd forintos felújítás kínai hitelből valósul meg, azt azonban nem tudni, hogy megtérül-e belátható időn belül.

Trükközés
Trükköznek a bérekkel a munkaadók, a dolgozók átminősítésével és a munkaórák csökkentésével próbálják kikerülni a kötelezően megemelt javadalmak kifizetését – írja a Népszava. Gyakori szabálytalanság például, hogy a teljes munkaidőben dolgozókat részmunkaidőre jelentik be, de előfordul az is, hogy megemelik ugyan kötelezően a bért, de megszüntetik az addigi cafeteriajuttatásokat, így a munkavállaló mégis kevesebbet visz haza.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!