2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Pontyokat engedtek a Balatonba

2015. október 1., csütörtök 18:04, frissítve: csütörtök 18:11

Javában tart az őszi haltelepítés a Balatonon. Ezúttal Balatonföldváron 3 és fél tonna pontyot engedtek a vízbe. Az esemény a „Nyitott Balaton” programjainak is része, így ezúttal a haltelepítésen iskolások is részt vehettek.

Haltelepítésre érkeztek a tóhoz a balatonföldvári iskolások. Az esemény a tó mellett élőknek is különleges élmény, ahogy az volt a diákoknak is.

A haltelepítés egyike a Nyitott Balaton programjainak, amelyet azért indítottak, hogy ősszel is vonzóvá tegyék a balatoni kirándulást. „Nagyon fontosnak tartottuk azt is, hogy minél több gyermek, tóparton élő iskolás gyermek is megtudja, megismerje ezt a munkát, hiszen az ő jövőjük is nagyban függ attól, hogy milyen lehetőségek lesznek itt a Balaton körül. Mivel egy fontos lába lehet az őszi és a tavaszi turisztikai kínálatnak a horgászat, ezért mindenképpen közelebb kell, hogy vigyük ezt a gyermekekhez is” – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke.

A halgazdálkodási vállalat is igyekszik népszerűsíteni a horgászatot a gyerekek körében. Az éves bérlet nekik csak 1500 forintba kerül. Míg tavaly 5000, addig idén már 6500 gyerekbérletet értékesítettek. „Sajnos országos tendencia az, hogy a gyerekhorgászok létszáma csökkenőben van. Itt a Balatonon most sikerült nekünk ezt megfordítani azzal, hogy az idei évtől egy kedvezményes árú, valamint eléggé bő lehetőségű jegyet adtunk számukra. Korábban csak úszóval, úszós módszerrel lehetett horgászni a gyerekeknek, de az idei évtől bármilyen módszerrel horgászhatnak” – fogalmazott Nagy Gábor horgászati ágazatvezető.

A Balatonon 300 tonna pontyot telepítenek egy évben. De süllőt, csukát, harcsát, compót és idén első alkalommal menyhalat is engedtek már a tóba.


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!