2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Parragh: Komoly szemléletváltással kell szembenéznünk

2017. szeptember 1., péntek 08:00, frissítve: péntek 14:00

A gazdasági növekedés akadályává válhat a szakképzett munkaerő hiánya Magyarországon - jelentette ki Parragh László Newsroom című műsorunkban.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hozzátette, a közmunkában résztvevők csaknem fele rendelkezik felsőoktatási, gimnáziumi vagy szakközépiskolai végzettséggel. Parragh László szerint ez azt mutatja, hogy a gazdaság és az oktatás nagyon eltávolodott egymástól a rendszerváltást követően.

„Az elit gimnáziumok esetében ott van egy nagyon erős mérés és egy nagyon erős verseny, hogy ki kerül be nyelvtudásban, digitális tudásban és egyebekben. Miközben a gyengébb gimnáziumok esetében, ahol kapacitásokat kellene bezárni és megszüntetni, ott ez az elhatározás nincs meg. Összességében 100 ezer gyermekkel van kevesebb a középfokú oktatásban, mint 5 évvel ezelőtt, és ez a 100 ezer úgy oszlik meg, hogy a gimnáziumokban 16 ezerrel csökkent a gyermekszám, a szakképzésben 84 ezerrel. Itt egy nagyon komoly szemléletváltással kell szembenéznünk” – jelentette ki a Hír TV-ben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!