2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Letaszították Bill Gatest a trónról, néhány órára

2017. július 28., péntek 10:30, frissítve: péntek 12:36

Csak néhány óráig előzte meg Bill Gatest Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója a világ leggazdagabb embereinek listáján, a Microsoft informatikai óriáscég alapítója a csütörtöki kereskedési nap végére visszavette stabil vezetését.

Néhány órán át az Amazon internetes áruház alapítója volt a világ leggazdagabb embere, megelőzve a négy éve töretlenül gazdagodó Microsoft-vezért, Bill Gatest. Csütörtökön ugyanis rekordmértékben kereskedtek az Amazon részvényeivel. A New York-i tőzsde adatai szerint Bezosnak 80 millió darab részvénye van, az Amazon részvényeinek 17 százalékát birtokolja, ennek az értéke több mint 87 milliárd dollárra rúgott a kereskedés csúcsán. Bezos nettó vagyonának értéke mintegy 90,60 milliárd dollár volt a részvényárfolyamok alapján a kereskedés csütörtöki nyitásakor. Bill Gates vagyona ekkor 90,1 milliárd volt.

„Amire nem árt emlékezni az az, hogy őt a piac teszi gazdaggá azáltal, hogy az Amazon tulajdonosa, és az Amazon nem csinál nagyon sok pénzt. A piac azt mondja, hogy egyszer majd akkora részét fogják uralni a piacnak, hogy a saját áraikat tudják majd beállítani. Ez nagyon megtérülő, és ő erre alapoz. Úgyhogy ez egyfajta tiszteletadás valakinek, aki az úgynevezett új gazdaság vagy internetes gazdaságra alapoz, és azt lovagolja meg” – mondta Cary Leahey közgazdász.

Bezos vagyona értékének növekedése egybeesett az Amazon negyedéves eredményeinek közzétételével, ami azt mutatta, hogy 77 százalékkal csökkent az internetes áruház profitja. A kereskedés végére az Amazon árfolyama 1046 dollárra esett, majd további 2 százalékot csökkent a New York-i tőzsdezárás után. Ekkor vette vissza az első helyet Bill Gates. A Forbes becslése szerint csütörtökön a harmadik legnagyobb vagyont Amancio Ortega, a Zara divatház spanyol tulajdonosa mondhatta magáénak, a negyedik helyen pedig Warren Buffett amerikai sztárbefektető szerepel.

 

Néhány órán át Ő - az Amazon internetes áruház alapítója volt a világ leggazdagabb embere, megelőzve a négy éve töretlenül gazdagodó Microsoft vezért Bill Gatest. Csütörtökön ugyanis rekordmértékben kereskedtek az Amazon részvényeivel. A New York-i tőzsde adatai szerint Bezosnak 80 millió darab részvénye van, az Amazon részvényeinek 17 százalékát birtokolja, ennek az értéke több mint 87 milliárd dollárra rúgott a kereskedés csúcsán.Bezos nettó vagyonának értéke mintegy 90,60 milliárd dollár volt a részvényárfolyamok alapján a kereskedés csütörtöki nyitásakor. Bill Gates vagyona ekkor 90,1 milliárd volt. szinkron: Cary Leahey közgazdász 4189WD (1.) amire nem árt emlékezni az az, hogy őt a piac teszi gazdaggá azáltal, hogy az Amazon tulajdonosa és az Amazon nem csinál nagyon sok pénzt. A piac azt mondja, hogy egyszer majd akkora részét fogják uralni a piacnak, hogy a saját áraikat tudják majd beállítani. Ez nagyon megtérülő és ő erre alapoz. Úgyhogy ez egyfajta tiszteletadás valakinek, aki az úgynevezett új gazdaság vagy internetes gazdaságra alapoz és azt lovagolja meg. Bezos vagyona értékének növekedése egybeesett az Amazon negyedéves eredményeinek közzétételével, ami azt mutatta, hogy 77 százalékkal csökkent az internetes áruház profitja. A kereskedés végére az Amazon árfolyama 1046 dollárra esett, majd további 2 százalékot csökkent a New York-i tőzsdezárás után. Ekkor vette vissza az első helyet Bill Gates. A Forbes becslése szerint csütörtökön a harmadik legnagyobb vagyont Amancio Ortega, a Zara divatház spanyol tulajdonosa mondhatta magáénak, a negyedik helyen pedig Warren Buffett amerikai sztárbefektető szerepel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!