2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Orbán: Elementáris érdek a magyar vállalatok számának növelése

2017. szeptember 21., csütörtök 12:43, frissítve: csütörtök 17:06

A családi vállalkozásokat méltatta Orbán Viktor Szolnokon, a Béres Gyógyszergyár kapacitásbővítő beruházásának avatásán. A kormányfő azt hangsúlyozta, hogy külföldi tőke nélkül már nem működhet egyetlen modern ország sem, de alapvető érdek, hogy minél nagyobb számban legyenek Magyarországon magyar tulajdonú nagyvállalatok. A gyárépítésben Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségének is szerepe volt.

A szolnoki gyógyszergyárban nemcsak a berendezések, hanem az egész gyáregység új, a termelés év elején kezdődött. Főleg vitaminok és táplálék kiegészítőket készítenek, részben exportra, a többi közt az angol és román piacra is.

„A Béres nem a globalizálódó világ fogyasztói társadalmának szükségtelen bóvlijait kínálja, hanem valódi értéket teremt az egészségmegőrzésben” – mondta Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke.

A gyógyszergyár fejlesztésével a termelési kapacitás csaknem a duplájára nőtt, ami 60 fős létszámbővítéssel járt, így már 277 főt foglalkoztatnak a szolnoki üzemben. „A fennállásunk óta ilyen mértékű fejlesztésünk nem volt. Ezért különösen nagy örömünkre szolgált, hogy a magyar kormánytól bizalmat kaptunk és egyedi kormánydöntés alapján, 50 százalékos, 1,6 milliárd forint értékű vissza nem térítendő állami támogatást nyertünk el” – tette hozzá Béres József.

„Magyar vállalat ad munkát magyar embereknek” – a miniszterelnök szerint ezért is fontos a szolnoki beruházás. Orbán Viktor hozzátette: külföldi tőke nélkül már nem működhet egyetlen modern ország sem, ugyanakkor fontos, hogy minél több magyar, családi tulajdonú vállalkozás működjön, annak érdekében hogy a gazdaság több lábon álljon.

„Úgy, ahogyan tőlünk nyugatra a boldogabb országok teszik, különösképp meg kell becsülni a családi vállalkozásokat. A család egy erősebb kötődést jelent, erősebb, mint a pénz- vagy az üzleti kötődés. Ha egy országban sok erős családi vállalkozás van, akkor az országhoz való kötőerejük a magyar vállalatoknak is sokkal erősebb” – fogalmazott a kormányfő.

A 3,2 milliárd forintos beruházás fele állami támogatás, a kivitelezés gépészeti részében a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó CLH Kft.-nek is szerepe volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!