2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán: A semmiből teremtettek magyar sikermárkát

2016. október 27., csütörtök 20:40, frissítve: csütörtök 22:39

Egyre inkább felértékelődik a nemzeti tőke szerepe – mondta Orbán Viktor Herenden, ahol egy magyar tulajdonú cégcsoport, az egymilliomodik fogyasztásmérő szekrényét gyártotta. A miniszterelnök azt mondta: a cég alapítója a semmiből teremtett magyar sikermárkát.

Villamos szekrények készülnek Herenden, az egykori majolikagyárban. A 150 dolgozót foglalkoztató cég fő profilja ma már a villamos szekrények előállítása, amiből eddig 1 millió darabot gyártottak.

„A Jáger-csoport az elmúlt esztendőkben mind a termékfejlesztések, mind pedig az anyagkutatások terén jelentős eredményeket ért el, ma sok nemzetközi villamosipari konszern használja a termékeinket, a világ számos részén Szingapúrtól Kanadáig, Új-Mexikóig” – fogalmazott Csatári László, a Jáger-csoport vezérigazgatója.

Ez a vállalkozás jó példa arra, hogy itthon lehet olyan céget létrehozni, amellyel a nemzetközi piacra is ki lehet lépni – mondta Orbán Viktor az ünnepségen. A miniszterelnök hozzátette: a magyar vállalkozások előtt megnyílt 12 ezer milliárd forintnyi forrást minél hatékonyabban kell felhasználni.

„Minden magára valamit is adó, a gazdaságát, a saját gazdaságát erősíteni igyekvő ország azon ügyeskedik, hogy helyzetbe hozza a saját nemzeti iparát. Tisztelt hölgyeim és uraim, igen, nemzeti érdek, hogy erősek legyenek a magyar vállalkozások. És nemzeti érdek, hogy olyan gazdasági hátteret adjunk a vállalkozások mögé, amely lehetőséget ad számukra a növekedéshez” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A kormányfő szerint a magyar gazdaság növekedése évek óta a legjobb az unióban, a fejlődést mutatja az is, hogy a foglalkoztatottak száma mára elérte a 4 millió 391 ezret.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!