2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Önvezető autókról tárgyalt Szijjártó

2017. május 19., péntek 07:19, frissítve: péntek 07:55

A külügyminiszter Izraelben a két ország gazdasági és tudomány együttműködése mellett az izraeli miniszterelnök látogatásáról is tárgyalt.

Együttműködés

Gazdasági és tudományos együttműködések mellett az izraeli miniszterelnök budapesti látogatásáról is tárgyalt Szijjártó Péter Jeruzsálemben. A külgazdasági és külügyminiszter az egyeztetés után hangsúlyozta, hogy főleg az önvezető autókkal kapcsolatos kutatásokban, valamint a vízgazdálkodásban fejleszthetik a kétoldalú kapcsolatokat. Idén júliusban a rendszerváltozás óta először látogat Izrael miniszterelnöke Magyarországra, ahol a visegrádi négyek kormányfőivel is találkozik.

„Magyarország és Izrael nagyon fontos politikai, gazdasági és tudományos szövetségesei egymásnak. A magyar gazdaság jövőbeni növekedése szempontjából kifejezetten kritikus fontosságú az Izraellel való autóipari együttműködés. Ugyanis Izrael lett az önmagukat vezető autók kifejlesztésének világközpontja. Azonban vannak olyan izraeli vállalatok, amelyek stratégiai partnerséggel rendelkeznek Magyarországon. Ezt kihasználva Magyarország az önvezető, önmagukat vezető autók kutatásának európai központjává válik. Az erre vonatkozó kormányközi megállapodást hamarosan alá fogjuk írni” – közölte a külügyminiszter.

 

Szerencsejáték

Rekordösszeget, közel 120 milliárdot költöttek szerencsejátékra tavaly Magyarországon, a költségvetésbe viszont csak 34,4 milliárd forint folyt be innen, ami 2001 óta a leggyengébb adat – írja a Magyar Nemzet a NAV adatai alapján. A kaszinók, amelyek működését 2013-ban koncesszióhoz kötötték, egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a piacból, részesedésük 2007 óta kis híján megháromszorozódott, 2016-ra megközelítette a 29 milliárd forintot, miközben befizetett játékadójuk lényegében nem változott, alig haladta meg a 3 milliárd forintot.

 

Nyitás

Éveket késhet a Rác fürdő megnyitása – írja a Magyar Nemzet. A fővárosi önkormányzat ugyanis úgy döntött, nem terjeszti elő többet, hogy 3,1 milliárdért az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank szerezze meg a több mint 8 milliárdra becsült, hét éve felújított épületet és a mellé épített luxusszállót. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a lapnak azt mondta, azért döntöttek így, mert nem tudnak védekezni azok ellen a pletykák ellen, amelyek szerint Orbán Viktor veje, Tiborcz István vagy Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc vinné a működőképesen kincset érő komplexumot. A teljes, összességében 11 milliárd forintos projekt így ma már kizárólag a felszámolótól függ.

 

BUX

Újabb történelmi csúcson a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 382 pontos emelkedéssel, 34 528 ponton zárt csütörtökön.

 

Deviza

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben, az eurót a 309-as szinten jegyezték. A svájci frankot 284, az amerikai dollárt 278 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!