Nyár végéig kitarthat a forint szárnyalása

RÁ, 2012. augusztus 8., szerda 11:12, frissítve: péntek 14:46
Augusztus végéig kitarthat a forint ereje az elemzők szerint. Az erősödés leginkább a pozitív nemzetközi hangulatnak, illetve a nemzetközi hiteltárgyalások megkezdésének köszönhető.

Tavaly szeptember óta nem volt olyan erős a forint, mint az elmúlt napokban. Miközben januárban még 325 forinton kereskedtek az euróval, hét elején már csak 275 forintot adtak érte. Később ugyan gyengült a magyar fizetőeszköz, de az euróval így is 277 forint alatt kereskednek.

– Az IMF-tárgyalások elindultak, ez – akármilyen időszak is van a piacokon – mankót ad a forintnak. Ezt leszámítva is nagyon kedvező folyamat jelentkezett a nemzetközi tőzsdéken. A szereplők várják az Európai Központi Bank és az Amerikai Jegybank beavatkozását, megelőlegeznek egyfajta további pénznyomdát – ez az éves csúcs közelbe röpítette a német és az amerikai tőzsdeindexeket is. Optimista a hangulat, és ennek medrében megtámogatva az IMF-tárgyalásokkal, a forint is képes volt majdnem egyéves csúcsra emelkedni – jelentette ki a Rájátszásban Sarkadi Szabó Kornél pénzügyi elemző.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés