2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Nincs, aki felépítse az ingatlanokat

2017. július 30., vasárnap 11:15, frissítve: vasárnap 20:07

Hiába ugrott meg a lakásépítések száma, a munkaerőhiány problémát jelenthet az építőiparban. Erről az egyik ingatlanportál vezető gazdasági szakértője nyilatkozott a Hír Televíziónak.

A KSH legfrissebb adatai szerint az első félévben több mint ötezer új lakás épült, több, mint egy évvel korábban, a kiadott építési engedélyek alapján az év végére ez a szám megduplázódhat. A szakemberhiány miatt viszont később adhatják át az új lakásokat, mivel nincs, aki felépítse az ingatlanokat.

„Csúszásokat mérsékelt esetekben okozhat a munkaerőhiány, inkább azt okozhatja, hogy bizonyos projektek el sem indulnak, és azok a beruházók, akiknek nincsen kivitelezőjük, azok már eleve bele sem vágnak a projektekbe. Van olyan projekt Budapesten, ahol a beruházók már visszaadták az előszerződésben kifizetett pénzt a vásárlóknak arra hivatkozva, hogy nem találtak kivitelező céget, akik határidőben fel tudták volna építeni ezeket a lakásokat” – emelte ki Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!