Nincs, aki felépítse az ingatlanokat

KK, 2017. július 30., 11:15
Hiába ugrott meg a lakásépítések száma, a munkaerőhiány problémát jelenthet az építőiparban. Erről az egyik ingatlanportál vezető gazdasági szakértője nyilatkozott a Hír Televíziónak.

A KSH legfrissebb adatai szerint az első félévben több mint ötezer új lakás épült, több, mint egy évvel korábban, a kiadott építési engedélyek alapján az év végére ez a szám megduplázódhat. A szakemberhiány miatt viszont később adhatják át az új lakásokat, mivel nincs, aki felépítse az ingatlanokat.

„Csúszásokat mérsékelt esetekben okozhat a munkaerőhiány, inkább azt okozhatja, hogy bizonyos projektek el sem indulnak, és azok a beruházók, akiknek nincsen kivitelezőjük, azok már eleve bele sem vágnak a projektekbe. Van olyan projekt Budapesten, ahol a beruházók már visszaadták az előszerződésben kifizetett pénzt a vásárlóknak arra hivatkozva, hogy nem találtak kivitelező céget, akik határidőben fel tudták volna építeni ezeket a lakásokat” – emelte ki Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés