2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 23:50

Népbutításnak tartja a kormány beruházásait az Együtt

2017. március 23., csütörtök 07:37, frissítve: csütörtök 11:53

Az Együtt az építkezések miatt, a DK az uniós pénzek megvonása miatt aggódik.

Lego

Népbutításnak nevezte a kormány Szabolcs megyei presztízsberuházásait az Együtt nyíregyházi elnöke. A politikus feleslegesnek tartja, hogy kilenc és fél milliárd forintból építenének LEGO-központot, hárommilliárdból pedig űrközpont lenne Gyulaházán. Lövei Csaba azt mondta: a nagyberuházások csak arra szolgálnak, hogy eltűnjenek az uniós pénzek.

„Szép fideszes elnevezéssel alkotmányos költség, magyarul lopás lehetőségét teremtsék meg, hiszen úgy néz ki ez az ország, hogy teljesen mindegy, mi épül. Egy a lényeg: hogy épüljön. Hiszen az építkezésből lehet kivenni azokat az összegeket, melyekre a Fidesz oligarchái és politikusai rá akarják tenni a kezüket” – nyilatkozta a párt önkormányzati képviselője.

 

Megvonások?

A magyar kormány egyre komolyabban aggódhat az uniós források megvonása miatt, ugyanis egyre több tagállam vezetése gondolja, hogy aki nem fogad be menekülteket, az fejlesztési támogatást se kapjon. Erről Niedermüller Péter beszélt Brüsszelben. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint Magyarország lehet a 2020-tól kezdődő költségvetés legnagyobb vesztese. A jelenlegi költségvetési ciklusban Magyarország a legnagyobb haszonélvezők közé tartozik, egy főre számítva ide jön a legtöbb uniós pénz.

„Hogyha a magyar kormány továbbra is mereven ragaszkodik ahhoz a migrációs és menekültügyi politikához, melynek egyetlen eleme a kirekesztés, megállítás, továbbra is azt kell mondjam, mániákusan hangoztatja azt, hogy az európai határokat védjük, és semmiféle európai menekültügyi politikában való részvételre nem hajlandó, akkor igenis eljuthatunk oda, hogy kohéziós pénzeket nem fog a magyar kormány megkapni, vagy csak kevesebbet kap. És ez nem a magyar kormány problémája lesz, hanem a magyar társadalomé, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a magyarországi fejlesztéseknek a bőven több mint 90 százaléka az EU-s pénzekből történik” – mondta el a DK-s európai parlamenti képviselő.

 

BUX

Mínuszban zárt a BUX, a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe több mint másfél százalékos csökkenéssel 31 827 ponton fejezte be a kereskedést, a vezető részvények közül a MOL-papírok voltak nyereségesek.

 

Forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben, a közös uniós devizát a 308-as szinten jegyezték, a svájci frankot 288, a dollárt 285 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!