2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Nem tudnak új házakat felhúzni, nincs, aki megépítse

2017. július 31., hétfő 07:54, frissítve: hétfő 08:11

Nincs kivitelező, sok cég már el sem kezdi a projektjeit.

Lakásárak

Hiába élénk a lakásépítési kedv, a munkaerőhiány nagy problémákat okozhat az építőiparban – erről az egyik ingatlanértékesítési szakportál vezető gazdasági szakértője nyilatkozott a Hír TV-nek. A KSH legfrissebb adatai szerint az első félévben bő ötezerrel több új lakás épült, mint egy évvel korábban, és a kiadott építési engedélyek alapján az év végére ez a szám megduplázódhat. Balogh László szerint azonban több beruházást is le kell állítani, mert nincs, aki felépítse az ingatlanokat.

„Csúszásokat mérsékelten okozhat. A munkaerőhiány inkább azt okozhatja, hogy bizonyos projektek el sem indulnak, és azok a beruházók, akiknek nincsen kivitelezőjük, már eleve bele sem vágnak a projektekbe. Van már olyan projekt Budapesten, ahol a beruházók már visszaadták az előszerződésben kifizetett pénzt a vásárlóknak arra hivatkozva, hogy nem találtak kivitelező céget, amely határidőben fel tudta volna építeni ezeket a lakásokat” – mondta el a szakértő.

Áruforgalom

Országos razziát indít hétfőn a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a szeptember 20-áig tartó akcióban az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer szabályainak betartását vizsgálja. A cél az adómorál javítása. A leggyakoribb mulasztás, amikor az ellenőrzött teherautót nem jelentik be az ekáerbe; a NAV munkatársai olyan esettel is találkoztak már, hogy az adózók akkor regisztrálják szállítmányukat, amikor az ellenőrök megállítják a teherautót.

Bankjegyek

Már csak hétfőn lehet fizetni a régi 2000 és 5000 forintosokkal, július végén a Magyar Nemzeti Bank kivonja őket a forgalomból. Augusztus elsejétől csak az új bankjegyek használhatók a fizetésnél. A régi bankjegyek a bevonás után is díjmentesen beválthatók minden bank- és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!