Nem gördítettek akadályt a trafiktörvény elé

PR, 2012. augusztus 18., szombat 09:20, frissítve: szombat 11:37
Átment a trafiktörvény tervezete Brüsszelben – értesült a Népszabadság. A lap azt írja, az Európai Bizottság péntekig emelhetett volna kifogást, de nem fűzött véleményt a tervezethez, vagyis az elképzelés nem akadályozza az áruk szabad mozgását.

A lap szerint Brüsszel ugyanakkor fenntartja a jogot, hogy később kifogást emeljen. A jogszabálytervezet szerint az eddigi szabadpiaci cigarettakereskedelmet 2013-tól állami monopólium váltaná fel. A kereskedelmi jogot pedig koncessziós pályázaton ruházná át a magyar állam. A tervezet szerint kétezer lakosra jutna egy dohánybolt. A trafikok kirakatában tilos lenne a dohányáruk reklámozása, fiatalkorúakat pedig a kereskedő nem szolgálhatna ki.

Az Országgyűlés idén februárban öntötte végleges formába a törvényjavaslatot, azonban annak zárószavazását elhalasztotta addig, amíg az Európai Bizottság előtt zajló notifikációs eljárás lezárul. A törvény az állam kizárólagos gazdálkodási körébe utalná a dohánytermékek kiskereskedelmét, és korlátozná az árusítóhelyek számát.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása