2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Nem csak a kórházak adóssága gyarapszik

2016. november 28., hétfő 08:51, frissítve: hétfő 10:16

Nőtt a közintézmények adóssága is, csökkentenék a brit vállalatvezetők fizetését, növelték nyereségüket a kínai iparvállalatok. A Hír TV gazdasági hírei.

Közadósság
Megnőtt a közintézmények adósságais, nem csak a kórházaké. A Magyar Államkincstár adatai szerint október végén több mint 80 milliárd forintra nőtt a tartozások összege. A legnagyobb adós a kormányhivatali rendszer. A 18 megyei és fővárosi kormányhivatal majdnem 7 milliárdos adóssággal küzd, ami egyetlen hónap alatt 400 millió forinttal emelkedett. A Szegedi és Debreceni Egyetem lejárt tartozása is meghaladja a másfél-másfél milliárdot.

Brit vállalatvezetők
Megnyirbálná a brit kormány a kiugróan magas vállalatvezetői fizetéseket. A héten ismertetik a többpontos javaslatot, amivel csökkentenék az alkalmazottak és az igazgatók közti bérkülönbséget. A szabályozás szükségességét azzal magyarázzák, hogy a londoni tőzsde legnagyobb vállalatainál átlagosan 1,3 milliárd forintnyi fontot kerestek a vezetők, 120-szor többet, mint az alkalmazottak. Egy társadalmi egyenlőtlenségeket vizsgáló szervezet szerint ez a hatalmas eltérés is hozzájárult ahhoz, hogy nyáron a változást váró britek az 4nióból való kilépésre szavaztak.

Kínai ipar
Egy év alatt közel 10%-kal növelték nyereségüket a kínai iparvállalatok. Átszámítva majdnem 26 000 milliárd forinttal nagyobb profitot termeltek októberben, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Az ázsiai ország statisztikai hivatala a 20 millió yüannál magasabb bevételű cégek adatait összesítette. Az ipari termelés növekedése ugyanakkor folyamatosan lassul; míg 2011-ben még 13,9 százalékkal bővült éves szinten, addig tavaly már csak 6,1 százalék volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!