2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

„Négy számjegyű” csökkentést hajthat végre a Siemens

2016. február 8., hétfő 08:57, frissítve: hétfő 10:05

Zártkörű vacsorán egyeztetett a menekültválságról és a brit reformigényekről a német kancellár és a francia elnök. Folytatja költségei csökkentését az anyagi gondokkal küszködő Air Berlin légitársaság. Több ezer fős elbocsátást tervez a Siemens – külföldi lapszemle.

Francois Hollande francia államfő és Angela Merkel német kancellár a menekültválságról és a brit reformigényekről egyeztetett Strasbourgban – számol be a Süddeutsche Zeitung. A Martin Schulz által összehívott, zártkörű vacsorára néhány nappal a február 18–19-re tervezett EU-csúcs előtt kerül sor. Párizs és Berlin elkötelezett a schengeni övezet megvédésében. Ennek jegyében keresik a megoldásokat a menekültválságra mindenekelőtt a menedékkérő-regisztrációs központok felállításának sürgetésével, az illegális helyzetben lévő migránsok visszaküldésének szorgalmazásával, a görög–török határ ellenőrzésének erősítésével és a menekültek elosztásával.


Folytatja költségei csökkentését a gazdálkodási nehézségekkel küszködő Air Berlin légitársaság. Ennek részeként Stefan Pichler vezérigazgató és a vezetés nyolcvan tagja lemond jövedelmének 5–10 százalékáról –írja a Spiegel magazin. A lap értesülése szerint a légitársaságnál a túlórákat ezentúl előre be kell jelenteni, és engedélyeztetni kell a vezetéssel, s lehetőleg szabadnappal kell ellentételezni. A lap szerint a társaság pilótái lemondanak az idei évre már kialkudott, négyszázalékos béremelésről. Az Air Berlin 2015 harmadik negyedévében 1,3 milliárd eurós forgalom után már 56,2 millió eurós nyereséget ért el az egy évvel korábbi jelentős veszteséggel szemben. A negyedik negyedéves eredmények még nem ismeretesek.

Létszámcsökkentést tervez a Siemens konszern szabályozástechnikai és iparihajtómű-gyártó üzletágában –értesült a Handelsblatt című lap. A gazdasági lap úgy tudja, hogy a német óriáscég szabályozástechnikai és iparihajtómű-gyártó üzletága a németországi alkalmazottak számának „négy számjegyű” csökkentését vagy a munkahelyek külföldre helyezését tervezi. A Siemens tavaly vezetőt váltott az elsősorban nyersanyagok kitermelésével és feldolgozásával foglalkozó vállalatok számára ipari hajtóműveket gyártó érdekeltsége élén. A cég vezérigazgatója világszerte 13 ezer fős létszámcsökkentéssel járó szerkezetátalakítási programot indított el tavaly.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!