2024. 10. 01. Kedd Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Gazdaság

Szakértők szerint az amerikai választás hatással lesz a gazdaság jövőjére + videó

A világ egyik legnagyobb gazdaságának jövője forog kockán az amerikai választáson - állítják szakértők az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány konferenciáján. Szakértők szerint az amerikai választás hatással lesz a gazdaság jövőjére + videó
Új gazdaságpolitikára van szükség az Európai Unióban + videó

Új gazdaságpolitikára van szükség az Európai Unióban + videó

Érdeke a blokkosodás az Egyesült Államoknak - jelentette ki a Századvég Intézet igazgatója. Hortay Olivér szerint, ha pedig egy mélyülő kereskedelmi konfliktust kezd az Európai Unió Kínával, akkor még az orosz szankcióknál is sokkal súlyosabb következményekre kell felkészülnie. 2024. szeptember 29.
Újabb intézkedés segíti a gyermekes családokat + videó

Újabb intézkedés segíti a gyermekes családokat + videó

Több tízezer család számára nyílik meg a lehetőség október elsejétől, hogy könnyebben hozzáférjen a CSOK Pluszhoz, a falusi CSOK-hoz és a babaváró támogatáshoz. A témában kapcsoltuk Lentner Csaba közgazdászt. 2024. szeptember 29.
Magyarország napenergia-termelésben Európa élmezőnyébe tartozik

Magyarország napenergia-termelésben Európa élmezőnyébe tartozik

Magyarország az európai élmezőnybe tartozik azzal, hogy - megfelelő időjárási körülmények között - a villamosenergia-fogyasztás több mint kilenctizedét adja a napelemes csúcstermelés - olvasható az Energiaügyi Minisztérium vasárnap közzétett Facebook-bejegyzésében. 2024. szeptember 29.
Az olasz bal- és jobboldal is üdvözölte Orbán Viktor versenyképességgel kapcsolatos kezdeményezését + videó

Az olasz bal- és jobboldal is üdvözölte Orbán Viktor versenyképességgel kapcsolatos kezdeményezését + videó

Üdvözölte Matteo Salvini a magyar kormány kezdeményezését, miszerint egy közös európai versenyképességi paktumot íratna alá az Európai Unió 27 tagországával. 2024. szeptember 28.
A kormány bejelentette a KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogramot + videó

A kormány bejelentette a KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogramot + videó

A hitelprogram 73 milliárd forintos hitelkerettel rendelkezik. 2024. szeptember 27.
Orbán Viktor az Eurochambres vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor az Eurochambres vezetőjével tárgyalt

A miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta Vladimír Dlouhýt, az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (Eurochambres) elnökét. 2024. szeptember 25.
Csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

Csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb. 2024. szeptember 24.
Egy éve tolódik a tavalyi katasztrófákra megítélt támogatások kifizetése + videó

Egy éve tolódik a tavalyi katasztrófákra megítélt támogatások kifizetése + videó

Még a tavalyi katasztrófák után járó uniós támogatást sem fizette ki Brüsszel, és bár az Európai Bizottság megerősítette hétfőn, Magyarország is jogosult az árvízi védekezés és helyreállítás miatt forrásokra, arra feltehetően hosszú időt kell még várni. 2024. szeptember 24.
Hankó Balázs: A magyar modell sikeres lehet Európa versenyképességének növelése érdekében

Hankó Balázs: A magyar modell sikeres lehet Európa versenyképességének növelése érdekében

Európai versenyképességi fordulatra van szükség, a magyar modell sikeres, és jó választ adhat erre. 2024. szeptember 23.

Czomba Sándor: Tizenegy hónapja töretlenül nő a fizetések vásárlóereje

A foglalkoztatottság is folyamatosan bővül. 2024. szeptember 23.

KSH: Júliusban a bruttó átlagkereset 13,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit

2024 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 636 700 forint. 2024. szeptember 23.

EM: a távhődíjak októbertől tervezett csökkentése nem érinti a lakossági felhasználókat

A távhődíjak októbertől tervezett csökkentése a lakossági felhasználókat nem érinti, az állami és önkormányzati intézmények számára jelenthet újabb könnyítést - olvasható az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombat délutáni Facebook-bejegyzésében, amellyel a sajtóban terjedő téves értelmezésekre reagált. 2024. szeptember 21.

Távhős rezsicsökkentés jöhet

Új rendelettervezetet adott ki a kormány, amely módosítja a távhőszolgáltatásra vonatkozó árakat és támogatási rendszert – szúrta ki a Portfolio. A változás alacsonyabb árakat hozhat a lakosság számára. 2024. szeptember 21.

Egy magyar cég bekerült Oroszország öt legnagyobb takarmánygyártója közé + videó

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a magyar-orosz üzleti fórumon elmondott beszédében üdvözölte, hogy az orosz kormány támogatja a magyar cégek piacra lépését és helyi partnerekkel való együttműködését. 2024. szeptember 20.

Lázár János: Az autóipart modern technológiák alkalmazására kell kényszeríteni

Lázár János hangsúlyozta: gazdasági versenyképesség nélkül nincs jobb élet, ehhez kell igazítani az energia- és klímapolitikai kérdéseket. 2024. szeptember 20.

A Brussels Airlines október elsején törli járatai többségét

Törölte legtöbb, október 1-i járatát a Brussels Airlines belga légitársaság, mert a személyzet zöme, köztük a biztonsági egységek egynapos munkabeszüntetést tartanak aznap - derült ki a légitársaság pénteki közleményéből. 2024. szeptember 20.

A nyugdíjak kézbesítése ügyében szólalt meg a Magyar Posta

A Magyar Posta számára a lakosság kiszolgálása kiemelt fontosságú, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy a nyugdíjak és a küldemények megérkezzenek az árvíz sújtotta területekre is - közölte a Magyar Posta csütörtökön. 2024. szeptember 19.

Az európai, s benne különösképp a német autópiac erős lejtőn van

A Világgazdaság cikkében az európai autópiaci eladási trendek negatív folyamatairól olvashatunk válságot is jelző részleteket. 2024. szeptember 19.

Legalább 40-50 százalékkal emelkedhet a minimálbér összege 2027-ig

Több sorsdöntő változásra is számíthatnak a munkavállalók. 2024. szeptember 19.

Jócskán felgyorsult a közúti fuvardíjak emelkedése

A jelenlegi díjakkal nem éri meg fuvarozni, ráadásul megcsappant a továbbítandó árumennyiség. 2024. szeptember 18.

EU-elnökség – Hankó Balázs: megkongattuk a vészharangot

Európának versenyképességi fordulatra van szüksége, hiszen 1995-ben a termelékenység hatékonysága 95 százalékos volt az Egyesült Államokhoz képest, míg most 80 százalékon áll ez a mutató - mondta kulturális és innovációs miniszter az uniós elnökségi ülés második napján. 2024. szeptember 17.

2010 óta mintegy 30 ezermilliárd forint jutott egészségügyi célokra

A 2010-es kormányváltás óta mintegy 30 ezermilliárd forint jutott az egészségügyre, az idei költségvetésben pedig 3200 milliárd forint jut az ágazatra, ami 2 ezermilliárddal több, mint 2010-ben volt – közölte a pénzügyminiszter. 2024. szeptember 17.

CÖKA: a Spar különcködik

Különcködik a Spar: a magyarországi élelmiszerkereskedelmi láncok megértették - a Spar biztatása ellenére is -, hogy az infláció letörése a társadalom minden tagjának közös érdeke. A Spar nem így tett, feljelentette a magyar kormányt az ársapka bevezetéséért - közölte a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) hétfőn az MTI-vel. 2024. szeptember 16.

Tovább nőtt a magyar turisták száma Horvátországban

Az idén újabb rekordot döntve tovább nőtt Horvátországban a magyar turisták és vendégéjszakáik száma, szeptember közepéig 736 ezer magyar utazó 3,7 millió éjszakát töltött az adriai államban. 2024. szeptember 16.

Folytatódnak a tárgyalások a minimálbér és a garantált bérminimum összegéről

A magyar munkavállalók 77 százaléka támogatná, ha ágazatonként és munkakörönként is meg lehetne határozni bérminimumot. 2024. szeptember 16.

Már több mint 20 ezer család telepíthet napelemet és energiatárolót a Napenergia Plusz Program támogatásával

A nyertes háztartások összesen több mint 82 milliárd forint állami hozzájárulással válnak képessé a zöldenergia saját célú termelésére és tárolására. 2024. szeptember 14.

Továbbra is szelektív csődhelyzeti besorolással tartja nyilván Ukrajnát az S&P

Megerősítette Ukrajna devizában fennálló hosszú és rövid futamidejű szuverén kötelezettségeinek szelektív csődhelyzeti (SD) besorolását az S&P Global Ratings, miután lezajlott az ukrán kormány által kezdeményezett eurokötvény-csereprogram. 2024. szeptember 14.

Varga Mihály: Sikeres a pénzügyminiszterek budapesti tanácskozása

A pénzügyminiszterek budapesti találkozója minden szempontból sikeresnek tekinthető, mind a résztvevők körét, mind a megbeszéléseken elhangzottakat illetően - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Gazdasági és Pénzügyi Tanács (Ecofin) pénteki, budapesti tanácskozását követő sajtótájékoztatón. 2024. szeptember 13.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!