2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Nagyobb kedvvel veszünk autót

2017. március 2., csütörtök 08:01, frissítve: csütörtök 10:07

Nő a magyarok autóvásárlási kedve, olcsóbb lett a benzin, közel négymillió embernek készíti el adóbevallását a NAV.

Adóbevallás

Eddig mintegy háromszázezren kérték, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal postázza adóbevallás-tervezetüket. A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára a távirati irodának azt mondta, a kérelmek több mint fele sms-ben érkezett, és többen a NAV honlapján vagy telefonon kérték a szolgáltatást. Tállai András hangsúlyozta, a hivatal a munkáltatótól érkezett adatok alapján idén mindenkinek, mintegy 3,8 millió magánszemélynek készíti el az szja-bevallás-tervezetét. A dokumentum postázását még tizenhat napig lehet igényelni.

E-recept

Március elején harminc patikában kezdik tesztelni az e-recept alkalmazását – írja a Magyar Nemzet. A gyógyszertárak szeptember elejétől csatlakozhatnak a rendszerhez, az éles indulás novemberben lesz. A változás a betegeknek is előnyös lehet, krónikus betegségek esetén például a stabil fenntartó kezeléshez szükséges gyógyszereket egy felírás után két-három alkalommal is ki lehet váltani.

Üzemanyag

Olcsóbb lett a benzin, drágább a gázolaj. A Mol 2 forinttal csökkentette a 95-ös benzin literenkénti árát, a dízelolajét pedig ugyanennyivel emelte. A benzin átlagára így 371 forintra mérséklődött, a gázolajé 377 forintra nőtt. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a kutak árai közt.

Autóeladás

Nő a magyarok autóvásárlási kedve. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint februárban csaknem 21 százalékkal több új kocsit helyeztek forgalomba, mint a tavaly ilyenkor. Az így eladott nyolcezer autó az egyesület véleménye szerint egy pozitív tendencia jele, az éves eladási számok akár százezer fölött is lehetnek.

Állatkert

Csúszik a budapesti állatkert bővítése. A Vidám Park helyére álmodott Pannon Parkra kiírt közbeszerzésre ugyanis mind a két ajánlattevő, a Garancsi Istvánhoz köthető Market és az osztrák Strabag is jóval drágább ajánlatot adott. Az európai közbeszerzési értesítő szerint a 20,8 milliárdos tendert eredménytelenné nyilvánították. A kormány 2015-ben még 25 milliárd forintot ígért az állatkert bővítésére.

Távozás

Lemondott a Budapesti Értéktőzsde éléről Matolcsy György bizalmasa, a jegybank alelnöke, Nagy Márton. A BÉT új elnöke az eddigi vezérigazgató, Végh Richárd lesz, aki a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti részlegéről került a tőzsdéhez. A központi bank 2015-ben lett a Budapesti Értéktőzsde többségi tulajdonosa, miután az addigi fő tulajdonostól, a bécsi tőzsdétől több mint 13 milliárd forintért megvette a részesedését.

BUX

Szárnyalt a budapesti értéktőzsde részvényindexe. A BUX 4 százalékos emelkedéssel 33 343 ponton fejezte be a kereskedést. A vezető részvények nyereséggel zártak.

Forint

Keddi értékéhez képest erősödött a forint az euróval szemben, a közös uniós devizát a 307-es szinten jegyezték, a frankot 289, a dollárt 291 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!