2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Nagy segítséget jelent az önkormányzatok számára a kormány rezsitámogatása

Január elején jelent meg az a kormányrendelet, amely a 10 ezer fő feletti települések rezsi támogatásáról szól. A segítségből összesen 138 városi és 17 fővárosi kerületi. kormánypárti. valamint ellenzéki önkormányzat kapott. Nemrég Szita Károly, a Megyei Jogú Városok szövetségének elnöke a miniszterelnökkel tárgyalt az önkormányzatok helyzetéről. Orbán Viktor várhatóan a következő időszakban találkozik a vármegyék és a főváros vezetőivel, hogy tovább egyeztessenek a rezsitámogatásokról.

  • Nagy segítséget jelent az önkormányzatok számára a kormány rezsitámogatása

Rendkívüli támogatásról döntött a kormány még az év elején az önkormányzatok megemelkedett energiaköltségeinek finanszírozására. Így a tízezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek - egy egyeztetést követően - mind kaptak segítséget.

Összesen 138 városi és 17 kerületi kormánypárti valamint ellenzéki önkormányzat kapott a támogatásból.

A főváros DK-s polgármesterei ugyanakkor - Niedermüller Péter kivételével - nem voltak hajlandóak egyeztetni a kormánnyal, így kerületük elesett az energiatámogatástól, ami miatt viszont pert indítottak.

Ugyanakkor a Fidesz-KDNP 6 budapesti frakció-vezetője fegyelmi eljárást kezdeményez a DK színeiben politizáló polgármesterek ellen, amiért mulasztást követtek el azzal, hogy nem mentek el az egyeztetésre, ezzel ugyanis megkárosították a kerületüket, és az ott élőket is.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok elnöke a napokban a miniszterelnökkel tárgyalt és a megyei jogú városok helyzetéről tájékoztatta Orbán Viktort, aki a következő időszakban várhatóan találkozik a vármegyék és a főváros vezetőivel, hogy tovább egyeztessenek a rezsitámogatásokról.

Wintermantel Zsolt Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője pedig a HírTV stúdiójában arról beszélt, ha egy polgármestert tárgyalóasztalhoz hív egy miniszterelnök és ő politikai taktikázásból nem megy el egy ilyen megbeszélésre, az egyszerűen felháborító.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!