2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Nagy a baj, járulékcsökkentést javasolnak a szakértők

2016. szeptember 21., szerda 07:40, frissítve: csütörtök 13:40

Jelentős járulékcsökkentést javasolnak a szakértők a súlyos bérprobléma és az elvándorlás megoldására. Parragh László Magyarország élőben című műsorunkban pedig arról beszélt, komoly gazdasági átrendeződés várható a hazai kis- és közepes cégek életében: akik nem tudják kifizetni a megemelt munkabéreket.

A magyarországi fizetéseket ugyanis már a szlovákiai és a lengyelországi bérek is lekörözik – mondta a Magyar Nemzetnek Csath Magdolna közgazdász. Az elmúlt hónapokban óriási szakemberhiány alakult ki szinte minden területen. A lap birtokába került tanulmány szerint elsősorban az iskolázott fiatalok, azon belül is a munkaerő-piaci szempontból legfontosabb diplomások és szakmunkások hagyják el az országot.

Komoly gazdasági átrendeződés várható a hazai kis- és közepes cégek életében: akik nem tudják kifizetni a megemelt munkabéreket, azok a cégek tönkre fognak menni - mondta Parragh László Magyarország élőben című műsorunkban. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint sokan csoda-fegyverként tekintenek a járulék-csökkentésre, de - szerinte - ez nem elegendő ahhoz, hogy érdemben nőjenek a régiós szinten is elmaradó magyar bérek. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!