2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Módosította a parlament a reklámadó mértékét

2017. május 16., kedd 11:34, frissítve: kedd 14:42

Júliustól 7,5 százalék lesz a reklámadó mértéke – a parlament 117 igen, 58 ellenében módosította a reklámadóról szóló törvényt.

A nemzetgazdasági miniszter javaslata szerint az adó megfizetése alól mentesülnek azok a vállalkozások, amelyeknek a reklám közzétételéből származó nettó árbevétele nem éri el a százmillió forintot.

A változás miatt az adó mértéke az év első felében nulla százalék, amit a visszamenőleges hatályú tehernövekedés elkerülésével indokolt a kormány. A törvényt azután módosították, hogy az Európai Bizottság korábban megtiltotta az adó beszedését.

„És miután teljes egészében az Európai Bizottság döntésének megfelelően, vissza lehet igényelni a korábban befizetett adót, ezzel a 7,5 százalékos adóval tulajdonképpen kinyújtottuk az adómentességnek az idejét. Hiszen egészen addig, amíg nem fizetjük vissza a korábban befizetett adót, addig értelem szerint nem kell adót fizetni. Illetőleg az illető, aki reklámozó, aki befizette az adót, az megválaszthatja, hogy visszakéri a pénzt egyben, adószámlára kéri, más általa egyébként befizetett adókkal ütközteti” – ismertette Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!