2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Gazdaság

Kínai befektetők érdeklődnek a Nógrád vármegyei Pásztó lehetőségei iránt + videó

Pásztó az elmúlt években jelentős fejlődésnek indult, és emelkedett az ide látogató turisták száma is. Kínai befektetők érdeklődnek a Nógrád vármegyei Pásztó lehetőségei iránt + videó
A Fitch Ratings is megerősítette Magyarország befektetésre ajánlott besorolását + videó

A Fitch Ratings is megerősítette Magyarország befektetésre ajánlott besorolását + videó

A három legjelentősebb hitelminősítő jelentései egyaránt a hazánk iránti nagyfokú bizalmat tükrözik vissza. Varga Mihály pénzügyminiszter többek között erről számolt be rövid tájékoztatójában, illetve a Világgazdaság szakírója is megerősítette ezt. 2024. június 15.
Az idei méztermelésre panaszkodnak a soproni méhészgazdák + videó

Az idei méztermelésre panaszkodnak a soproni méhészgazdák + videó

A méztermelő bizakodnak a hárs és gesztenye termésben, de a napraforgó és az arany-vessző is hátra van még. 2024. június 14.
Otthonfelújítási program: napokon belül megjelenik a részletes felhívás

Otthonfelújítási program: napokon belül megjelenik a részletes felhívás

Hétfőn kerül fel az otthonfelújítási program végleges felhívása az Energiaügyi Minisztérium (EM) honlapjára – jelentette be a kormányszóvivő csütörtökön a kormányinfón. 2024. június 13.
Büntetővámokat vetne ki a Kínában gyártott elektromos járművekre az Európai Bizottság

Büntetővámokat vetne ki a Kínában gyártott elektromos járművekre az Európai Bizottság

A hírre a nemzetgazdasági miniszter is reagált. "Nem értünk egyet a kínai elektromos autógyártókat sújtó brutális európai büntetővámokkal, a túlzott protekcionizmus nem megoldás" – hangsúlyozta Nagy Márton. 2024. június 12.
A legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt a miniszterelnök

A legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt a miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban. 2024. június 11.
Nagy Márton: Az alacsony infláció pozitív láncreakciót indított el a nemzetgazdaságban

Nagy Márton: Az alacsony infláció pozitív láncreakciót indított el a nemzetgazdaságban

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira hivatkozik. 2024. június 10.
Rendkívüli: a magyar állam visszavásárolta a ferihegyi repülőteret + videó

Rendkívüli: a magyar állam visszavásárolta a ferihegyi repülőteret + videó

Újra magyar tulajdonban van a Budapest Airport Zrt. – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Mindez azt jelenti, hogy a magyar kormány visszavásárolta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaságot. 2024. június 06.
Egy új kampány pontosan és érthetően szeretné közvetíteni az élelmiszerek mögött álló tudományt

Egy új kampány pontosan és érthetően szeretné közvetíteni az élelmiszerek mögött álló tudományt

Az új kampány célja az, hogy a fogyasztók minél átgondoltabb döntéseket tudjanak hozni az élelmiszer-fogyasztásuk kapcsán. Magyarul: a termékcsomagoláson lévő információk minden vásárló számára közérthetőbb lesz. 2024. június 06.
Magyarország részesedést vásárol a világ egyik legnagyobb földgázmezőjében + videó

Magyarország részesedést vásárol a világ egyik legnagyobb földgázmezőjében + videó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közlése szerint Magyarország a világ energiapiacán új, az eddiginél sokkal magasabb szintre lép. 2024. június 05.

Több, mint 1,7 milliárd forintot fizettek ki májusban a biztosítók + videó

Az idei viharszezon első hónapjában, májusban 16 ezer bejelentésre, több, mint 1,7 milliárd forintot fizettek ki vagy tartalékoltak kárkifizetésekre – derült ki a Magyar Biztosítók Szövetségének összesítéséből. 2024. június 05.

Alig változott szerda reggelre a forint árfolyama

Az eurót szerda reggel hét órakor 393,22 forinton jegyezték az előző esti 393,13 forint után. 2024. június 05.

Orbán Viktor: a magyarok és a Suzuki kapcsolata már több, mint üzlet

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt Toshihiro Suzukival, a japán Suzuki Motor Corporation cég elnök-vezérigazgatójával. 2024. június 03.

A nap kérdése

Gazdaságilag Európa nehezebben viseli a háborút, mint Oroszország? 2024. június 03.

Leminősítette a balti köztársaságokat az S&P

Leminősítette mindhárom balti köztársaságot az S&P Global Ratings, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy a geopolitikai kockázatok megterhelik a három EU-gazdaság növekedési kilátásait. 2024. június 01.

A Moody's változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot

A fokozódó háborús helyzet ellenére töretlen a bizalom Magyarország iránt: a Moody's is változatlanul befektetésre ajánlja hazánkat - emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-hez szombatra virradóra eljuttatott közleményében. 2024. június 01.

Gigaberuházás valósult meg Szombathelyen

A japán TDK 26 milliárd forintos beruházása 250 új munkahelyet hozhat létre Szombathelyen, ráadásul a fejlesztésnek nem csak helyi, és nem is csak magyar, hanem komoly nemzetközi jelentősége is van - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szombathelyen. 2024. május 31.

Beindult a cseresznyeszezon + videó

Beindult a cseresznyeszezon. A termelők azt mondják most sem a mennyiségre sem pedig a minőségre nincs panasz. 2024. május 31.

Ismét olajat talált a MOL Magyarországon + videó

Tura után Vecsésen bukkant újabb olajra a MOL. 2024. május 31.

Nagy összegű uniós forrás érkezett + videó

Újabb, csaknem 200 milliárd forintos uniós forrás érkezett hazánkba, ami a példátlan mértékű pedagógus béremelés forrásának lesz része – jelentette be a pénzügyminiszter. 2024. május 30.

Nagy Márton: a kormány a foglalkoztatási rátát 85 százalékra kívánja növelni 2030-ra

A kormány a mostani 80 százalék körüli szintről 85 százalékra kívánja növelni a foglalkoztatási rátát 2030-ra, a cél elérése érdekében az inaktívak számát kell csökkenteni - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten. 2024. május 29.

A KiberPajzs projekt megoldást nyújthat az online csalások és kibertámadások ellen + videó

A KiberPajzs projekt megelőzheti az online csalásokat, és a fenyegetéseket. 2024. május 29.

Varga Mihály: 184 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez + videó

A pénzügyminiszter Facebook-bejegyzésében tette közzé a hírt. 2024. május 29.

Szijjártó Péter: Magyarország erősebben került ki a válságokból, mint ahogy belement

Szijjártó Péter beszédében érintette az utóbbi évek súlyos válságait is, amelyek nyomán a gazdaság és a politika szereplőinek mindent újra kellett gondolniuk. 2024. május 28.

Megnyílt a Primark első magyarországi üzlete + videó

A fast fashion cég budapesti boltjának hivatalos megnyitója a helyszínen készült videók alapján inkább egy fesztiválra hasonlít mint egy üzlet debütálása. 2024. május 28.

Rohad a főváros úthálózata

Rohamosan romlik Budapest közúti infrastruktúrájának állapota, ez lehet a hétköznapi tapasztalata azoknak az autósoknak, akik napi szintet koptatják az aszfaltot Budapest útjain. 2024. május 27.

Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Brüsszel tisztességtelenül járt el a magyar és az uniós gazdákkal szemben, amikor egyre szigorúbb szabályokkal növelte a termelők költségeit, és közben versenyre kényszerítette őket olyan, a közösségen kívüli termelőkkel, akikkel szemben semmilyen elvárást nem támasztott – mondta az agrárgazdasági kamara lapjának, a NAKlapnak adott interjúban Orbán Viktor miniszterelnök. 2024. május 27.

Tovább csökkent a munkanélküliség

Elemzők szerint a következő hónapokban tovább gyorsulhat a GDP-növekedés. 2024. május 27.

Szijjártó Péter: Magyarország Közép-Európában zászlós hajóvá vált + videó

Négy kiemelt gazdasági beruházást adott át a külgazdasági és külügyminiszter pénteken. 2024. május 25.

Legfrissebb hírek

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Mélységes felháborodását fejezte ki Bayer Zsolt a Bayer show-ban az Európai Unió Bírósága azon döntése ellen, amely szerint Magyarországnak 200 millió eurós átalányösszeget és naponta további 1 millió euró büntetést kell fizetnie az uniós menekültügyi szabályok megsértése miatt.
Kósa Lajos: Ezt is túl fogjuk élni + videó

Kósa Lajos: Ezt is túl fogjuk élni + videó

Az Európai Unió Bírósága arra kötelezte Magyarországot, hogy fizessen 200 millió euró átalányösszeget és a késedelem minden egyes napjára 1 millió eurós kényszerítő bírságot amiatt, mert nem teljesítette az egyik, menekültügyben hozott ítéletét. Hogy mit gondol a rekord összegű bírságról Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, kiderül a Bayer show-ból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!