2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Miskolc erejét mutatja a beruházás a polgármesteri biztos szerint

1,7 milliárd forintból újult meg Miskolc belvárosának legnagyobb üzlete. A város polgármesteri biztosa szerint a beruházás azt mutatja, hogy Miskolc vásárló ereje növekszik. A megyei kormányhivatal igazgatója pedig úgy fogalmazott: az elmúlt évek gazdaságpolitikájának köszönhetően több marad a családok zsebében.

  • Miskolc erejét mutatja a beruházás a polgármesteri biztos szerint

Öt hónapig tartott zárva Miskolc belvárosának legnagyobb üzlete. Most karácsony előtt ismét megnyitja kapuit a vásárlók előtt. A felújítása alatt a szerkezetig visszabontották az eladóteret, és a közel 3500 négyzetméteres területet teljesen átrendezték. Piacteret és éttermet is kialakítottak az újranyitott boltban.

„A régi vásárlóinknak nyilván feltűnik, hogy a padozat, akár a bútorok, akár a plafon is minden megújult. Az áruházat gyakorlatilag kibeleztük, erre nincsen jobb szó. Hűtés-fűtés technológiában minden megújult és a mai modern energiatakarékos követelmények szerint került megújításra” – mondta Heisler Gabriella, a Spar Magyarország Kft. ügyvezető-igazgatója.

A most megnyitott miskolci üzlet 1,7 milliárd forintból újult meg. Miskolc polgármesteri biztosa szerint egy ekkora beruházás azt igazolja, hogy a város gazdaságpolitikája jó irányba halad.

„Jó a városnak is, mert ez egy visszaigazolás nekünk, hogy a gazdaságfejlesztés terén tett erőfeszítéseink beigazolódnak. Ugyanis minden megújulás, minden új üzlet nyitás azt igazolja, hogy Miskolcon van vásárlóerő, növekszik a vásárlóerő, és Miskolc gazdasága fejlődik, úgyhogy e tekintetben ez egy jelentős visszaigazolás” – fogalmazott Szélyes Domokos.

A vállalat idén 23 milliárd forintot fordít fejlesztésekre. Ebből hat új áruházat nyitottak, 17-et

felújítottak, és egy hidegkonyhai üzemet is felépítettek. A cég 93 százalékban magyar beszállítókkal dolgozik.

„Londoni elemzők szerint a magyar gazdaság a vártnál gyorsabb ütemben fejlődik idén és jövőre is, és ennek az egyik oka az, hogy a háztartások fogyasztása fellendült. Ez azért örvendetes, mert eszerint igazolva látszik az a tény, hogy az elmúlt évek gazdaság-, foglalkoztatás-, és családpolitikája révén a háztartások, a családok zsebében több pénz marad, több pénzt tudnak elkölteni, a vásárlóerő növekszik” – mondta Gerőcs-Tóth Andrea, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal igazgatója.

A Spar Kft. az ország ötödik legnagyobb munkáltatója, több mint 13 ezer embert foglalkoztat. A miskolci áruházban 102 munkavállaló dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!