2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

„Minket nem lehet ilyen olcsón megvásárolni”

2016. április 30., szombat 11:33, frissítve: szombat 12:17

Eredménytelenül ért véget a német fémipari és autóipari munkások pénteki sztrájkja. A szakszervezet 5 százalékos béremelést követel, de csak 2,1 százalékot ajánlottak nekik.

„Profit az emberek előtt? Minket nem lehet ilyen olcsón megvásárolni!” – Ezt írták egy autóalkatrész-gyár sztrájkoló munkásai transzparensükre Frankfurt közelében, Oberurselben. A gyárban a német kézbe került Rolls-Royce brit luxusmárkához gyártanak alkatrészeket.

„Az 5 százalék méltányos és mérsékelt emelés lenne. Azt hittük, ezzel az ajánlattal értékes javaslatot tettünk, de ehelyett provokáltak minket” – hangoztatta Michael Erhardt szakszervezeti vezető. A provokációnak mondott javaslat, amit a foglalkoztató ajánlott, mindössze 2,1 százalék. A német IG Metall szakszervezet 3,8 millió fém- és autóipari munkavállalót képvisel.

Az érdekképviselet helyzetét erősíti, hogy Németországban tartós munkaerőhiány van, az országba tavaly beözönlött közel-keleti és afrikai migránsokról pedig kiderült, hogy túlnyomó többséget nem lehet a német munkaerőpiacon elhelyezni. A szakszervezet a jövő héten 24 órás sztrájkot szervez.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!