2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Gazdaság

Minden állami erdőgazdaság kiveszi részét az akcióból

Mind a huszonkét állami erdőgazdaság részt vesz a tűzifa-értékesítési akcióban.

A földművelésügyi tárca közlése szerint 170 ezer köbméter fát árusítanak tízszázalékos árkedvezménnyel országszerte. Ez a mennyiség húszezer család számára nyújthat olcsóbb fűtési lehetőséget. Egy család legfeljebb tíz köbméter fát vásárolhat, a tüzelőanyagot az erdőgazdaságok térítés ellenében szállítják házhoz.

„Ezzel kifejezetten a vidéken élő családos embereknek, a nyugdíjasoknak igyekszünk kedvezni, azoknak, akik fával fűtenek. Tíz köbméterben van meghatározva, amit háztartásonként lehet igényelni, és az állami erdőgazdaság gondoskodik a vásárló költségére a tűzifa kiszállításáról” – mondta Bitay Márton, állami földekért felelős államtitkár.

Tekintse meg a Bitay Mártonnal készült teljes interjút:

Az ötezer főnél kisebb települések is pályázhatnak

Szociális tűzifára és szénre is pályázhatnak mostantól az ötezer főnél kisebb települések – jelentette be Németh Szilárd. A rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport fideszes vezetője szerint összesen hárommilliárd forintot különített el erre a programra a kormány. A pályázaton nemcsak a gazdaságilag és társadalmilag elmaradott, hanem bármelyik ötezer fő alatti település indulhat. Németh Szilárd szerint tavaly összesen ezerhatszáz település vett részt a szociális tűzifaprogramban – amelyre kétmilliárd forint állt rendelkezésre –, s az érdeklődés most is nagy.

„Most már nemcsak a kétezer főnél kisebb, hanem az ötezer főnél kisebb települések is pályázhatnak, és nemcsak azok, amelyek társadalmilag, gazdaságilag és infrastrukturálisan elmaradottnak, illetve hátrányosnak tekinthetők, hanem mások, is. Ott, az egyéb településeknél némi önerőre is szükség van, de azokon a helyeken, ahol a hátrányt ebben a három kategóriában de jure is elszenvedik a települések, egyetlen fillért sem kell hozzátenni ehhez a pályázati pénzhez” – mondta Németh Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!