2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Milliárdos kárt okoz a tűzifalopás

2017. január 23., hétfő 08:16, frissítve: hétfő 08:19

Egyre több fát lopnak a hazai hideg miatt, vádat emeltek a nyugdíjpénztári csalások ügyében.

Lopott tűzifa

 

Minél hidegebb van, annál több fát lopnak a hazai erdőkből. A tolvajok gyakran gyerekeket küldenek kivágott tüzelnivalóért, őket ugyanis nem tudják felelősségre vonni. A kár évente milliárdos nagyságrendű. Az ötezernél kevesebb lelket számláló települések már évek óta pályázhatnak szociális tüzelőért, de sok helyre nem jut elég az ingyen fából, az ötezernél népesebb településeken élő szegények pedig még nehezebb helyzetben vannak.

Ingatlanárak

 

Hűtlen kezelés miatt vádat emeltek korábbi nyugdíjpénztári csalások ügyében. Két ingatlanalap másfél milliárd forint kárt okozhatott. A cégek a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint a portfóliójukban lévő ingatlanok indokolatlan felülértékelésével egyebek között a magyar államot is megkárosították. A Kehi az ügyben 2013-ban tett feljelentést, ez vezetett most a vádemeléshez. A két alap felszámolása 2013-ban megindult, és már akkor számolni lehetett azzal, hogy az áron alul értékesített ingatlanok bevétele a hitelező bankokhoz kerülhet, míg a befektetési jegyek tulajdonosainak, így a magyar államnak semmi nem jut.

Venezuelai gazdaság

Katasztrofális helyzetben van Venezuela gazdasága, az infláció 800 százalékos volt tavaly, miközben a gazdaság tizenhárom éve legnagyobb mértékben, 18,6 százalékkal zsugorodott. Nicolás Maduro elnök szerint mindezért politikai ellenlábasai a felelősek, akik mögött az Egyesült Államok áll. Az államfő lemondásra szólította fel a jegybankot 2009 óta vezető szakembert. A dél-amerikai ország a világ legnagyobb ismert kőolajkészletével rendelkezik, a térség legnagyobb olajtermelője, a világ tizedik legnagyobb olajexportálója, a fekete arany adta devizabevételének nagyobbik részét.

Internet

Peking több mint 14,5 milliárd dollárt tett félre az internetes befektetések támogatására. Kínában a regisztrált internet-felhasználók száma tavaly 731 millió volt, majdnem 43 millióval több, mint a megelőző évben. A netes piacon működő cégek tőkeértéke tavaly csaknem 794 milliárd dollár volt, a két legnagyobb cég, a Tencent és az Alibaba 57 százalékot ural. A tervek szerint 2018-ra az ázsiai ország valamennyi városában és a kisebb települések 90 százalékában lesz nagy sebességű internet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!