2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Menekülhetnek a bankok Londonból

2016. október 24., hétfő 07:12, frissítve: hétfő 08:32

Túl sokan akarnak az NGM képzésére járni, költözhetnek a brit bankok a brexit miatt, lejár a belgák ideje CETA-ügyben.

Képzés
Nagy volt a túljelentkezés a kis- és középvállalkozásoknak meghirdetett céges képzésre – írja a Portfolio. Az oldalnak a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerint az októberben induló ingyenes tanfolyam 10 ezer meghirdetett helyére 12 ezren pályáztak. A képzésen, amelyet a költségvetésből finanszíroznak, idegen nyelvet, informatikát és vállalati ismereteket tanulhatnak a résztvevők.

Londoni bankok
Hamarosan megkezdődhet a bankok menekülése Londonból. A Portfolio.hu a Brit Bankszövetségre hivatkozva arról számol be, a brexitből fakadó bizonytalanságok miatt már heteken belül költözhetnek a pénzintézetek más uniós országba. A szövetség hangsúlyozza, hogy a brit gazdaság egyik legerősebb exportágazata a bankszektor, évente több mint 20 milliárd fonttal.

CETA
Az Európai Unió ma estig adott határidőt a belga szövetségi kormánynak a Kanadával megkötendő szabadkereskedelmi egyezmény elfogadására. Belgium azért nem hagyhatja jóvá a szabadkereskedelmi szerződést, mert ahhoz a regionális törvényhozások beleegyezését kell megszereznie, de Vallónia ellenzi a megállapodást. A szerződés ellenzői szerint a megállapodás miatt enyhíteni kell a szigorú európai fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi szabályozáson. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke erről a belga kormányfővel tárgyal majd. Ha nincs megállapodás, a kanadai miniszterelnök lemondja az EU–Kanada csúcstalálkozót.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!