2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Megnyitott: környezetkímélő buszokat fognak gyártani Komáromban

2017. április 5., szerda 08:42, frissítve: szerda 12:56

Helyi és távolsági közlekedésre szánt elektromos buszokat gyártanak majd a BYD Komáromban átadott új üzemében. A 6,2 milliárd forintos beruházást az állam 925 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatással segíti.

A tervek szerint az év végére 300 munkahely jön létre, és 400 környezetkímélő buszt készítenek az üzemben. Az ünnepségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: nagy fegyvertény az, hogy Magyarország az átalakult globális gazdasági helyzetben versenyképes lehet világvállalatok számára is.

„Maga az a tény, hogy a világ legnagyobb elektromosbusz-gyártó vállalata úgy dönt, első európai gyárát Magyarországra hozza, világosan mutatja, hogy egyre több sikerpontunk van a tekintetben, hogy Magyarország gazdaságát új dimenzióba léptessük. Ma már nem azon múlik egy-egy ország versenyképessége, hogy ideális termelési helyszínt tud-e biztosítani, mert azt sokan meg tudják tenni. Hanem azon múlik elsősorban, hogy az ideális termelési helyszínt és az ideális kutatás-fejlesztési helyszínt mennyire tudja összekapcsolni. Ma ez azon múlik, hogy termelés és digitalizáció mennyire tud kéz a kézben járni. Most ahhoz, hogy Magyarország ne csak ideális termelési, hanem ideális fejlesztési helyszín is legyen, megtettük a szükséges lépéseket” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!