2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Megnőtt az adó, romlott a forint

2017. augusztus 9., szerda 07:41, frissítve: szerda 11:59

Főzőkonyha-ellenőrzés

A főzőkonyhák kevesebb mint fele kapott pozitív minősítést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálatán. A közétkeztetésben és az ételek házhoz szállításában érdekelt kifőzdék 7 százaléka a kapott jeles, 30 százaléka jó, 39 százaléka közepes, 19 százaléka elégséges, 7 százaléka pedig elégtelen minősítést. A hatóság emberei az ételek minőségével kapcsolatban nem tártak fel súlyosabb szabálytalanságot.

„Összességében azt lehet mondani, hogy vannak hibák, de nem reménytelen a helyzet, és a várakozással ellentétben a legtöbb helyen elegendő tudásjavítással, ismeretbővítéssel előre lehet lépni. Előfordulnak beruházásigényes hibafeltárások is, de a többségük ismerethiányra vezethető vissza” – mondta el Zoltai Anna, a Nébih vendéglátás- és étkeztetés-felügyeleti osztályának vezetője.

Romlás

A dohánytermékek jövedéki adójának növekedése, illetve a tej árának emelkedése miatt romlott a forint értéke, az inflációhoz hozzájárult az alkohol és az üdülések drágulása is. A KSH adatai szerint a fogyasztói árak júliusban átlagosan több mint 2 százalékkal nőttek. A tartós iparcikkek ára lényegében nem változott, a ruházati cikkek olcsóbbak lettek a nyári kiárusítások következtében.

Újfajta adó

Metróadót vezetne be a New York-i polgármester. A különadó azokra vonatkozna, akik évente több mint félmillió dollárt keresnek, ez a város lakosságának négy százaléka. Az új sarcból a metróhálózat felújítását fedeznék, és kedvezményes szociális bérleteket vennének a rászorulóknak. A demokrata városvezető valószínűleg nem fogja tudni keresztülvinni a tervét, mivel New York állam republikánus többségű kongresszusának is el kellene fogadnia.

Jogos kereset

Kirúgta a Google az egyik mérnökét, aki egy körlevélben arról értekezett, hogy a nők és férfiak közötti biológiai különbség miatt jobbak a férfiak a számítástechnikában, és ezért jogos, hogy többet keresnek. A mérnök az elbocsátás miatt beperelte a Google-t, azt állítja, a kötelező politikai korrektség miatt el akarják hallgattatni. A technológiai óriáscéget viszont nőjogi szervezetek is támadják, mert a női alkalmazottak harmadával kevesebbet keresnek, mint a férfiak.

BUX

Mínuszban zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX közel 0,5 százalékos csökkenéssel 36 771 ponton fejezte be a keddi kereskedést.

Devizapiac

Szinte egy helyben áll a magyar fizetőeszköz: az eurót 304, a frankot 265, a dollárt 259 forintért adták tőzsdezáráskor a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!