2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Megint elköltött a kormány 22 milliárdot, be sem kell számolniuk róla

2017. július 11., kedd 07:41, frissítve: kedd 11:41

Meg sem kell indokolniuk, miért nyúltak hozzá a tartalékhoz.

Minisztériumok
A költségvetés júniusi módosításán még meg sem száradt a tinta, máris újabb, több mint 22 milliárd forintot tapsolt el a tartalékból a kormány. Ezt a Napi.hu szúrta ki a Magyar Közlönyben. A portál megjegyzi: a kabinet nem vette be a büdzsé módosításába a kiadást, hanem saját hatáskörben határozott róla. Így ugyanis nem kell megindokolni, hogy mire kapott a Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztérium három és fél milliárdot, és azt sem, hogy Lázár János tárcája mire szór el közel 4,7 milliárdot az adófizetők pénzéből. Az osztogatásból 2,6 milliárd a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, több mint 230 millió forint a propagandaminisztériumnak jutott. A humántárca pedig 7,2 milliárdot költhet egyebek mellett egyházi programokra, illetve az Arany János és Kodály Zoltán emlékév eseményeire.

Motor
Európa növekedési motorjának nevezte a visegrádi négyeket Szijjártó Péter a külügyminiszteri találkozóval egybekötött üzleti fórumon Budapesten. A tárcavezető szerint Közép-Európa a kontinens legversenyképesebb és legbiztonságosabb régiójává vált, észszerű gazdaság- és migrációs politikája miatt. A V4-es külügyminiszterek Ausztria, Szlovénia és Horvátország delegációjával kiegészülve kereskedelmi és beruházási együttműködésről is tárgyaltak.

„Közép-Európa mára az európai kontinens legversenyképesebb és legbiztonságosabb régiójává vált, a közép-európai országok által folytatott észszerű gazdaságpolitika nyomán, a visegrádi országok és tágabb értelemben véve a közép-európai országok gazdasági növekedése meghaladja az európai átlagot, így nem véletlen, hogy most már Közép-Európát és azon belül a visegrádi csoportot hívják Európa növekedési motorjának” – nyilatkozta Szijjártó.

Csalás
Csalással vádolják a Suzukit és a Fiat Chryslert. A holland közlekedési hatóság azt gyanítja, hogy a károsanyag-kibocsátási tesztek eredményeit meghamisító szoftvert alkalmazott mindkét autógyár. A dízelbotrány kirobbanása, 2015 szeptembere óta Hollandiában 16 autómárkát vizsgáltak át tüzetesen. Közülük a két vállalat egy-egy terepjáró modellje bukott meg, a gyártó által közölt értékeknél lényegesen több károsanyag-kibocsátást mutattak ki. A cégek ellen a holland ügyészség indított vizsgálatot.

BUX
Pluszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, 0,6 százalékos emelkedéssel, 35 724 ponton fejezte be a hétfői kereskedést.

Forint
Stagnált a forint a főbb devizákkal szemben. Az eurót 308, a svájci frankot 279, az amerikai dollárt 270 forintért adták tőzsdezáráskor a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!