2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Megint a Telekom a nyerő a kormánynál

2017. február 8., szerda 07:48, frissítve: szerda 09:40

Hároméves megállapodást kötött a kormány a Telekommal. Visszaesett a német ipari termelés, nőtt azonban a magyar. Átrendezheti a taxispiacot a NAV-hoz bekötött kassza bevezetése.

Német ipar…

 

Az elmúlt nyolc év legnagyobb visszaesését produkálta a német ipar decemberben. 2016 utolsó negyedévében a termelés 3 százalékkal zsugorodott, ezen belül az ipari gyártás majdnem 4 százalékkal csökkent. Németországban 2009 óta nem volt ilyen. Ráadásul az idei előrejelzéseket is tovább kellett rontani az új amerikai elnök miatt, aki többször jelezte, hogy minden kereskedelmi szerződést felülvizsgálna, és az importautókra is büntetővámot vetne ki.

…magyar ipar

A magyar ipari termelés 1 százalékkal nőtt 2016-ban az előző évhez képest. Az év utolsó hónapjában gyengébben teljesített a járműgyártás, viszont erősödött a számítógépek és elektronikai termékek előállítása 2015 decemberéhez viszonyítva.

Telekom

5 milliárd forintért telefonálhatnak az állami intézmények több mint három éven keresztül. A tendert a Magyar Telekom leányvállalata nyerte, az összegért cserébe 200 ezer mobiltelefon- és internet-előfizetést kap a kormányzat harminckilenc hónapon keresztül.

Volánbusz

Több mint 15 milliárd forintért vesz a Volán 180 új városi csuklós buszt. A tender győztese az Ikarus Egyedi Autóbusz Gyártó Kft., amely alvállalkozók bevonásával teljesíti majd a megrendelést. A közbeszerzési eljárás szerint a buszok Budapesten járnak majd, a nyílt eljárásra négy ajánlattevő jelentkezett.

Taxipiac

Átrendezheti a taxipiacot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz bekötött kassza bevezetése. Az Országos Taxis Szövetség elnöke, Metál Zoltán a Világgazdaságnak azt mondta, a taxisok mozgolódni kezdtek, oda mennek, ahonnan jobb ajánlatot kapnak. Hozzátette, több társaság is taxisokat toboroz, de valójában arról van szó, hogy azok a vállalkozók, akik korábban bérbe adták autóikat, a netes kassza okozta bírságkockázatokat és költségeket a sofőrökre terhelnék, akik ezért új céget keresnek.

Palóc Nagyker

Új vagyonfelügyelőt kapott a csődeljárás alatt álló, salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft. A Balassagyarmati Törvényszék a Novent Felszámoló és Gazdasági Szaktanácsadó Kft.-t jelölte ki a feladatra. A Palóc Nagyker Nógrád megye legnagyobb munkáltatójaként 1300 embert alkalmazott, a CBA partnereként és regionális központjaként 80 boltot működtetett a térségben. Az elmúlt három évet veszteséggel zárta, a csődeljárást tavaly szeptember végén rendelték el.

Erzsébet-utalvány

Több mint hatezer nyugdíjas még mindig nem kapta meg a karácsonyi Erzsébet-utalványokat, a kézbesítési folyamat február végére fejeződik be – ez derül ki Rétvári Bence államtitkár írásbeli válaszából, amelyet az MSZP-s Korózs Lajosnak küldött. Januárban több mint két és fél ezer olyan jogosultnak küldték ki az utalványt, aki tavaly novemberben lett nyugdíjasok.

Teva

Lemondott a világ legnagyobb gyógyszergyártójának, a Tevának az elnöke, a hírre a cég részvényei gyengülni kezdtek. A Magyarországon is jelen lévő izraeli vállalat papírjai jelenleg tízéves mélyponton vannak. Ennek egyik oka, hogy a cég legnépszerűbb termékének a forgalmazását jogi viták miatt felfüggesztették az Egyesült Államokban.

BUX

Erősödött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX 150 pontos emelkedéssel 32 539 ponton zárt kedden.

Forint

Tartotta magát a forint az euróval szemben, a közös devizát a 309-es szinten jegyezték. A frankot 289, a dollárt 289 forint körül adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!