2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Megígérték, minden kéményseprőnek magmarad a munkája

2015. december 20., vasárnap 11:37

Minden kéményseprőnek megmarad a munkája jövőre – ezt ígérte az országos katasztrófavédelem a kéményseprők szakszervezetének.

Az érdekképviselet arra is garanciát kapott, hogy az eddigiekhez képest senki nem kereshet majd kevesebbet, sőt! A kilátásba helyezett kafetériával többet visznek majd haza a kéményseprők, mint eddig. A következő évtől vegyesen működik majd egymás mellett az állami és a vállalkozói szektor.

„Felszállni látszik a fehér füst a kéményseprők feje fölött, azonban mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy én úgy gondolom, hogy ennek a konklávénak még nem értünk a végére. Az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság meghívására részt vettünk egy egyeztetésen, ahol megnyugtató választ kaptunk azokra a kérdéseinkre, hogy a jövőben akkor milyen lehetőségei lesznek a jelenlegi szolgáltatóknál dolgozó kéményseprő munkavállalóknak. Biztosított minket a katasztrófavédelem arról, hogy valamennyi kéményseprőt szándékoznak foglalkoztatni a katasztrófavédelemnél” – mondta Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke.

A nemrég elfogadott törvény szerint a szolgáltatást részben a katasztrófavédelem veszi át. Az önkormányzatok júliusig dönthetnek arról, hogy felmondják-e a meglévő szerződéseiket, és az állammal kötnek-e újat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!