2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Megdőlt az áramfogyasztás rekordja

2017. március 28., kedd 08:16, frissítve: kedd 09:08

Télen minden eddiginél több villamos energiát használtak fel Magyarországon.

GKI

Bár a változás most sem volt jelentős, márciusban 2,5 éves csúcsra ért a GKI konjunktúra-indexe, amely már ötödik egymást követő hónapban emelkedett. Az érték számításakor a kutatócég az üzleti szférán belül az ipar, a kereskedelem az építőipar és a szolgáltató szektor, illetve a lakosság várakozásait veszi figyelembe. Ebből kiderült, hogy az építőipar kivételével minden ágazatban csökkent az áremelési kedv, a cégek kétharmada-háromnegyede minden ágazatban változatlan árakra számít.

Mavir

Megdőlt az áramfogyasztás rekordja. A nagyfeszültségű hálózatokat üzemeltető Mavir szóvivője a Hír TV-nek azt mondta, télen minden eddiginél több villamos energiát használtak fel Magyarországon. A fogyasztás, ami januárban volt a legmagasabb, a szokásosnál hidegebb időjárás miatt ugrott meg.

Kacsa

15-20 százalékkal drágulhatnak a liba- és kacsatermékek – a madárinfluenza okozta készlethiány miatt. A Világgazdaságnak nyilatkozó szakértők szerint a hízott áruk mennyisége a tavalyihoz képest a kacsáknál 15-20, a libáknál 35-40 százalék, de a piacon lévő pecsenyehús mennyisége is mindössze az egy évvel ezelőtti 50-60 százaléka. A kínálat szerintük leghamarabb őszre érheti utol a keresletet.

BUX

Mínuszban zárt a BUX, a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe több mint félszázalékos csökkenéssel 31 876, a vezető részvények veszteséggel zártak.

Forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben, a közös uniós devizát a 309-es szinten jegyezték, a svájci frankot 288, a dollárt 284 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!