2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Még drágábban tankolhatunk

2017. szeptember 28., csütörtök 07:41, frissítve: csütörtök 11:48

Üzemanyag

Tovább drágul a gázolaj – a Mol pénteken 3 forinttal emeli a dízel literenkénti árát. A benzin ára most nem változik, így egy liter 95-ösért 349 forintot, a gázolajért pedig 359 forintot kell majd fizetni. Az autósok a kutak árai között akár 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak.

 

Foglalkoztatottság

Tovább nőtt a foglalkoztatás, csökkent a munkanélküliség. A KSH jelentése szerint a nyári hónapokban több mint 4 millió 440 ezren dolgoztak, 58 ezerrel többen, mint egy évvel korábban. A június elejétől augusztus végéig tartó időszakban a munkanélküliség 4,2 százalékra csökkent. Az egy évvel korábbi adatokhoz képest 32 ezer fővel kevesebben, még 195 ezren keresnek munkát.

 

Export

Hamarosan megindulhat a magyar húsexport Szingapúrba – közölte a törpe városállamban tárgyaló külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter megemlítette azt is, hogy a két ország kereskedelmi forgalma tavaly 630 millió dollár volt, amely a most kötött kétoldalú megállapodásokkal tovább bővülhet. Ennek fontos feltétele azonban, hogy az Európai Unió és Szingapúr közötti szabadkereskedelmi megállapodást minden fél jóváhagyja.

„A szingapúri beruházások dinamikus növekedést mutatnak Magyarországon, a jövő esztendőben már üzemelni fog az egyik legnagyobb szingapúri autóipari beszállítói vállalat gyára Miskolcon, amelyre szóló építkezés már megkezdődött, a szingapúri kormányzati alap 23 százalékos tulajdonnal rendelkezik a budapesti, ferihegyi nemzetközi repülőtér vonatkozásában, illetve az oja nevű világszerte kontaktlencséket, szemüvegeket gyártó vállalat is folyamatosan napirenden tartja a magyarországi tevékenység bővítését” – nyilatkozta Szijjártó Péter.

 

Bombardier

Ellehetetlenítik Amerikában a brit Bombardier-t. A legnagyobb amerikai rivális, a Boeing panaszának helyt adva az amerikai kereskedelmi minisztérium tiltott állami támogatás címén több mint kétszáz százalékos büntetővámot rótt ki a több mint százfős, kéthajtóműves gép alkatrészeire. Ha a döntés jogerőre emelkedik, az gyakorlatilag eladhatatlanná tenné az új típust az amerikai piacon, amellyel több, mint négyezer ember állása került veszélybe Észak-Írországban.

 

Scania

Gigabírságot kapott a Scania. Az Európai Bizottság kartellezés miatt több mint 270 milliárd forintnak megfelelő eurót szabott ki a svéd kamiongyártóra. A vállalat és öt másik európai gyártó éveken át egyeztettek az új technológiák bevezetéséről, és megállapodtak a teherautóik nagykereskedelmi áráról. Négy másik kartellező - a Daimler, a Volvo, a DAF és az Iveco - csökkentett büntetést kapott.

 

BUX

Mínuszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, 0,2 százalékos csökkenéssel, 37 244 ponton fejezte be a szerdai kereskedést.

 

Deviza

Közel öthavi mélyponton is járt a forint: az eurót 311, a svájci frankot 271, az amerikai dollárt 265 forintért adták tőzsdezáráskor a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!