Még a Paks II. menedzsmentje sem érti, hogy mi van

NT, 2017. szeptember 2., szombat 08:45
Még a Paks II. menedzsmentje sem tud kiigazodni a roszatomos közbeszerzéseken – tudta meg a Magyar Nemzet.

A magyar szakemberek azt szeretnék elérni, hogy a jelenleginél közérthetőbb formában lehessen hozzáférni a kiírásokhoz. A lap szerint a beruházás ugyan még el sem kezdődött, de már most drágulhat az eredeti, 12,5 milliárd eurós árhoz képest – aminek az az oka, hogy már az elsők között kiírt turbinagyártásra is csak a tervezettnél 15 milliárd forinttal drágább ajánlat volt a legolcsóbb.

Megerősítve

A paksi bővítés melletti eltökéltségét erősítette meg Orbán Viktor, amikor Vlagyimir Putyinnal tárgyalt a budapesti dzsúdó-világbajnokság hétfői napján. Erről maga az orosz elnök beszélt egy moszkvai diákfórumon. Az előadáson Putyin tényként közölte, hogy az orosz atomerőmű-tervezők jobbak, mint az amerikai vagy japán szakértők. Bővebben>>>

Korántsem biztos még, hogy megépül Paks II. – ezt már Illés Zoltán mondta Egyenesen című műsorunkban. A volt államtitkár szerint az atomenergia elavult, szerinte inkább a megújuló energiába kellene fektetni. A politikus elindulna a választáson a Fidesz színeiben, ám szerinte a kormány jelenleg alja politikát folytat.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés