2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Maradtunk a bóvli kategóriában

2016. július 9., szombat 06:59, frissítve: szombat 14:01

Marad a bóvli – a Fitch másfél hónappal ezelőtti felminősítése ellenére a második nagy hitelminősítő, a Moody’s nem bírálta felül a magyar adósbesorolást.

Így az amerikai szervezetnél és a Standard & Poor’snál továbbra sem ajánlják befektetésre a magyar állampapírokat. A Moody’s legközelebb novemberben tervez újabb felülvizsgálatot. A Standard & Poor’s viszont az idén a várakozások szerint már nem változtat a magyar besoroláson. Szakértők szerint bár a magyar gazdaság jobb minősítést érdemelne a bóvlinál, a brexit hatásai miatt kivárhatnak a hitelminősítők.

Jelenleg nincs hatással a hétköznapokra, hogy a Moody’snál a bóvliban maradt Magyarország – a Hír TV-nek nyilatkozó közgazdász szerint. „Rendkívül nagymértékű kockázatok vannak, tehát az elképzelhető, hogy negatív irányba fogja befolyásolni a növekedési kilátásokat, de erre a gazdaságpolitika részéről már volt egy rendkívül nagymértékű lépés is, mégpedig én az utóbbi időben tapasztalt bejelentést ennek tekintem, hogy a kormányzást két részre osztják, egy gazdaságpolitikai centrumra és egy stratégiai centrum kerül kialakításra, tehát egyértelműen azért, hogy ezeket a negatív hatásokat valahogy ellensúlyozni tudják” – így Pesuth Tamás közgazdász.

A nemzetgazdasági minisztérium szerint bár a magyar gazdaság jobb minősítést érdemelne a bóvlinál, a hitelminősítők a brexit hatásai miatt kivárnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!