2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Gazdaság

Varga Mihály: A kormány erősíti Magyarország gazdasági szuverenitását

Az új csarnokban csúcstechnológiás gyártóberendezésekkel megkezdődhet a hegesztett szerkezetek összeszerelése. Varga Mihály: A kormány erősíti Magyarország gazdasági szuverenitását
Az elektromosautó-gyártás jövőjéről egyeztetett Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter Németországban

Az elektromosautó-gyártás jövőjéről egyeztetett Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter Németországban

Hazánk álláspontja szerint fokozni szükséges a digitalizációt, a támogatáspolitikát célzottabbá kell tenni, valamint olyan új egységes európai iparstratégiára van szükség, amely az ágazati szereplők véleményén alapszik. 2024. április 16.
A gazdák a bejelentett esőre várnak + videó

A gazdák a bejelentett esőre várnak + videó

Annak ellenére, hogy most van a napraforgó és a kukorica optimális vetési ideje, mégis szinte üres a muzslyai határ. A gazdák a jövő hétre bejelentett esőre várnak, nehogy a nagy szárazság miatt kárba vesszen az elszórt vetőmag. 2024. április 15.
Nagy Márton: Ha marad Joe Biden, akkor háborús költségvetést kell készítenünk

Nagy Márton: Ha marad Joe Biden, akkor háborús költségvetést kell készítenünk

"Hiába normalizálódtak az energiaárak, a háború még mindig itt van és továbbra is befolyásolják a gazdaság lehetőségeit" – mondta az interjúban Nagy Márton. 2024. április 15.
Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. 2024. április 15.
A smart home, azaz az okosotthon áll az idei pécsi Pollack Expo középpontjában

A smart home, azaz az okosotthon áll az idei pécsi Pollack Expo középpontjában

A smart home, azaz az okosotthon témája köré szerveződik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) mérnökkarának legkiemelkedőbb szakmai rendezvénye, a 17. Pollack Expo április 18-án és 19-én Pécsen - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel. 2024. április 15.
Újabb pályázatot írnak ki napelemeseknek

Újabb pályázatot írnak ki napelemeseknek

A Napenergia Plusz program folytatása mellett még az idén pályázatot írnak ki azok számára, akik a korábbi elszámolás mellett telepítettek napelemet, ám kiestek a tízéves szaldós időszakból - jelentette be az energiaügyi miniszter a Mandinernek adott interjúban. 2024. április 14.
Nagy Márton és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja Németországba utazik

Nagy Márton és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja Németországba utazik

Nagy Márton miniszter tárgyalni fog Robert Habeck gazdasági és klímaügyi miniszterrel, Florian Toncar pénzügyminisztériumi parlamenti államtitkárral, továbbá a BMW, a Mercedes és az AUDI felsővezetőivel. 2024. április 14.
Egyszerűsödnek az adózói adminisztrációs terhek

Egyszerűsödnek az adózói adminisztrációs terhek

Uniós szinten is példaértékű változásokat hajtott végre az adóadminisztráció csökkentése terén Magyarország az elmúlt években, ezt folytatta a kormányzat az Eseményalapú Adatszolgáltatási Platform (EMAP) projekttel, amelynek célja a vállalkozások foglalkoztatással összefüggő adminisztrációs terheinek csökkentése - mondta Izer Norbert az MTI-nek. 2024. április 14.
A magyar gazdákat védő ötpontos intézkedéscsomagot jelentett be tegnap az agrárminiszter + videó

A magyar gazdákat védő ötpontos intézkedéscsomagot jelentett be tegnap az agrárminiszter + videó

A kormány elkötelezett abban, hogy a gazdák érdekeit és versenyképességét megvédje. 2024. április 13.

Matolcsy György: Problémát vonna maga után az 50.000 forintos bankjegyek bevezetése

Nem volt az MNB elnökének jó híre azoknak, akik már nagyon várják az új magyar bankjegyet. 2024. április 13.

Hernádi Zsolt: Nincs olyan matematika, amely alapján 2035 után teljesen le lehetne cserélni a fosszilis üzemanyaggal hajtott gépjárműveket

A Mol Zrt. első embere az interjúban többek között arról is beszélt, hogy párhuzamosan lesznek jelen a különböző technológiák a gépjárműveknél. 2024. április 13.

A magyar pénzügyminiszter fegyelmezett és szigorú ellenőrzést szorgalmazott az Ukrajnának folyósított támogatások kapcsán + videó

Varga Mihály pénzügyminiszter a Luxemburgban tartott ülés kapcsán kifejtette: "Magyarország fontosnak tartja az Ukrajnának folyósított támogatás felhasználásának fegyelmezett és szigorú ellenőrzését, nyomon követését." 2024. április 13.

Online szavazás április 15-ig a zöldenergia.kormány.hu oldalon a zöldenergia felhasználásának fokozásáról + videó

Jövő hét hétfőig tölthető ki az az online kérdőív, melyben az Energetikai Minisztérium 13 kérdésből álló zöldenergiával kapcsolatos véleményekre kíváncsi – erről Koncz Zsófia a tárca miniszterhelyettese beszélt pécsi sajtótájékoztatóján. 2024. április 12.

Varga Mihály: az idén 2,5 százalékos, jövőre pedig 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idén 2,5 százalékos, jövőre pedig 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány – közölte a pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón. 2024. április 11.

Nagy Márton: az infláció összeomlott és lent is maradt

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján 2024 márciusában tovább olvadt az infláció mértéke, a januári 3,8 százalékot, majd a februári 3,7 százalékot követően 3,6 százalékos szintre csökkent az infláció üteme az előző év azonos hónapjához képest - hívta fel a figyelmet a legfrissebb adatokat értékelve csütörtökön Nagy Márton nemzetgazdasági miniszer. 2024. április 11.

Drágán mérik az igazi szamócát + videó

Megjelent a magyar eper a piacon- most még magas, 5-6 ezer forintos kilónkénti áron értékesítik. Ha beindul a szezon, ez akár 1000 forint környékéig is csökkenhet. A piacon pár hétig egyszerre lesz jelen a magyar és a külföldi – leginkább görög és spanyol - eper. 2024. április 08.

Átlag feletti forgalomban alig emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,71 pontos, 0,03 százalékos emelkedéssel, 66 544,12 ponton zárt hétfőn. 2024. április 08.

Az eredeti ütemterv szerint halad a Mercedes új kecskeméti gyáregységeinek építése

Az eredeti megállapodás szerinti ütemterv mentén halad a Mercedes új kecskeméti gyáregységeinek építése - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn közösségi média oldalán. Szijjártó Péter azt írta, hogy a mintegy 400 milliárd forintos beruházással a Mercedes megduplázza kecskeméti gyártókapacitását, így Magyarország még hangsúlyosabb szerepet tölt majd be a modern kori autóipar alakításában. 2024. április 08.

Jogi útra viszi a kormány a SPAR-ral való vitát

A drasztikus üzemanyagdrágulás miatt pedig berendelte magához a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőjét Nagy Márton miniszter. 2024. április 08.

A bezzegtagállamok se jutottak hozzá a brüsszeli pénzeikhez

A túl sokat kekeckedő Európai Bizottságnak köszönhetően még 500 milliárd (!) eurón ülnek a bürokraták. 2024. április 08.

Szijjártó Péter: rendkívül fontos megakadályozni a világ újbóli blokkosodását

Egyre nagyobb külpiaci részesedésre tesznek szert a Magyarországon működő cégek, ezért is lenne rendkívül lényeges megelőzni a világ újbóli blokkosodását, mivel az jelentős új akadályokat gördítene a kivitel elé – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kecskeméten. 2024. április 08.

Spar-háború: kötelezettségszegési eljárás indulhat hazánk ellen

Vizsgálatot indított az Európai Bizottság a magyar kiskereskedelmi különadó miatt Bécs és a Spar panaszára reagálva. 2024. április 06.

Lélektani határhoz közelít az olaj ára

Nemcsak a nyári utazásra készülőknek kellemetlen a meglóduló olajár, de a kamatcsökkentésre készülő jegybankárok dolgát is megnehezíti. 2024. április 05.

Új otthonfelújítási korszerűsítési programot indít a kormány 108 milliárd forint keretösszeggel + videó

Steiner Attila elmondta, olyan ingatlanokra vehető igénybe a támogatás, amelyek rendelkeznek vezetékes gázzal, további feltétel az épület életvitelszerű használata. 2024. április 05.

Nem költik a pénzüket a magyarok a boltokban

Közzétette a KSH a legfrissebb, februári kiskereskedelmi adatot. 2024. április 05.

Pályázati felhívás a dísznövényeket árusító kisvállalkozásoknak + videó

Pályázati felhívással segíti az agrártárca a dísznövényeket árusító kisvállalkozásokat. A dísznövények és virágok kereskedelmével foglalkozó kisvállalkozások fejlesztéseinek megvalósítását 1,6 milliárd forinttal támogatja a kormány. 2024. április 04.

Nagy Márton: 2024-ben újraindítják, 2025-ben erősítik a gazdasági növekedést + videó

A kormány célja, hogy újraindítsa a gazdasági növekedést, jövőre pedig megduplázza az idei eredményeket és azt fenn is tartsa – mondta a nemzetgazdasági miniszter a győri gazdaságfejlesztési fórumon. 2024. április 04.

Hornung Ágnes: már csaknem kétezer család igényelte a csok pluszt

Február végig csaknem kétezer család nyújtotta be igénylését a csok pluszra - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. 2024. április 04.

Legfrissebb hírek

Orbán Viktor: Németország Magyarország fontos szövetségese

Orbán Viktor: Németország Magyarország fontos szövetségese

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Reiner Haseloffot, a németországi Szász-Anhalt tartomány miniszterelnökét, akivel az illegális migrációról valamint a gazdasági és az oktatási együttműködésről is tárgyaltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!