2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Gazdaság

Ma jár le a Diákhitel 1 igénylési és keretemelési határideje

  • Ma jár le a Diákhitel 1 igénylési és keretemelési határideje

A Kormány áprilisban döntött arról, hogy a koronavírus járvány okozta helyzet miatt ebben az egyetemi tanévben június 15-ig meghosszabbításra kerül a szabadfelhasználású Diákhitel 1 igénylési és keretemelési határideje. Szintén a mai napig van lehetősége a hallgatóknak arra, hogy az első szemeszterre visszamenőleg is igényeljék a Diákhitel 1-et – tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát dr. Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója.  A kormány döntése alapján, a járvány miatt nehéz helyzetbe került felsőoktatási hallgatók akár 700 ezer forint szabad felhasználású, rendkívül kedvező kamatozású plusz forráshoz juthatnak, ha még a mai napon leadják az igénylésüket, akár papír, akár elektronikus formában.

Azon hallgatók, akik a mai napon leadják az igényléseket, akár két héten belül megkapják a Diákhitel Központtól az igényelt összeget. Aki kifut a mai határidőből, legközelebb már csak a 2020/2021-es őszi tanévben igényelhet ismét Diákhitel 1-et. A Diákhitel1 termék kamata, továbbra is történelmi mélyponton, 1,99%-on áll – emlékeztetett dr. Magyra Péter. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a rendkívül alacsony kamatnak és a diákhiteleknél alkalmazott családtámogatási intézkedéseknek köszönhetően a tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva, idén több mint 50%-kal több hallgató igényelt Diákhitel 1-et. Csak tavaly több ezer édesanyának engedte el a Diákhitel Központ a fennálló diákhitel tartozás 50, illetve 100%-át a második és a harmadik gyermek megszületése után. 

Dr. Magyar Péter elmondta továbbá, hogy a koronavírusjárvány okozta gazdasági lassulásra és romló munkaerőpiaci helyzetre reagálva, a nehéz helyzetbe került felsőoktatási hallgatókat segítendő, a kormány döntése alapján a Diákhitel Központ május 1-től elérhetővé tette a teljesen kamatmentes, szabadfelhasználású, maximum félmillió forintig igényelhető Diákhitel Pluszt, amely rendkívüli népszerűségnek örvend. A mai napig már több, mint 13 ezren igényelték az új terméket. A 2020. december 31-ig - folyamatosan - igényelhető Diákhitel Plusz várhatóan jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy sikerüljön megakadályozni az anyagi okokból történő felsőoktatási lemorzsolódás növekedését.

A Diákhitel igénylése egyszerű és kényelmes, hiszen a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereinek felületeiről (Neptun) is elindítható, regisztrált ügyfélkapus bejelentkezéssel akár otthonról is, elektronikusan aláírható a szerződés. részletek: www.diakhitel.hu

 

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!