2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

LMP: El kell felejteni ezt a fajta gazdaságpolitikát

2016. augusztus 2., kedd 19:53, frissítve: kedd 21:10

Csökkentse a kormány az autóipar súlyát a magyar gazdaságban, és helyette inkább a kis- és középvállalkozásokat támogassa – mondta Schmuck Erzsébet.

Az LMP frakcióvezető-helyettese úgy látja: a Mercedes-gyár bővítése nagy mennyiségben szív majd el munkaerőt a kisebb cégektől, amelyek így a mostaninál is nehezebb helyzetbe kerülnek. Az ellenzéki politikus szorgalmazta még az élelmiszeripar, az elektronikai ágazat fejlesztését, továbbá azonnali béremelést és adócsökkentést javasolt a szakképzés fejlesztése mellett.

„El kell felejteni az autóipar-központú gazdaságfejlesztést, szakítani kell a munkaerő olcsóságára és a hatalmas állami támogatásokkal idecsalogatott összeszerelő üzemekre épülő gazdaságpolitikával. Mert ha ez továbbra is így marad, akkor az lesz az eredménye, hogy szép lassan minden magyar dolgozó külföldre megy dolgozni, Magyarország pedig a külföldi nagyvállalatoknak az ipartelepe lesz, ahol hatalmas üzemekben vendégmunkások dolgoznak majd nyomott áron” – fogalmazott Schmuck Erzsébet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!