2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lázár már egy új választás gondolatával játszik Vásárhelyen

Hír TV

2018. július 15., vasárnap 11:19, frissítve: vasárnap 13:21

A budapesti józsefvárosi időközi választásokon elért kétharmados Fidesz-győzelmen felbuzdulva Lázár János lehetséges forgatókönyvként számol a hódmezővásárhelyi közgyűlés feloszlásával. A térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, egy helyzettisztázás talán nem árt, de nem tud állást foglalni, a képviselő-testületnek magának kell döntenie. Márki-Zay Péter szerint bosszúhadjárat folyik ellene, de egy új választás segíthetne a hódmezővásárhelyieken.

Néhány hete egy kétoldali találkozón Lázár János azt mondta Márki-Zay Péternek: a Fidesznek nem célja, hogy a képviselő-testület feloszlassa magát. Pénteken egy vásárhelyi rádióadón viszont már a lehetséges forgatókönyvek között említette az új választásokat.

„Ez minden képviselő-testületnek a maga dolga. Én azt tudom mondani, Hódmezővásárhelyen is, hogy napirenden van ez a kérdés azért. Itt titokban, vagy a háttérben rendszeresen felmerül ez a kérdés, fű alatt, hogy most nem volna-e célszerűbb egy előre hozott, időközi választást tartani, hiszen a képviselő-testület és a polgármester láthatóan nem boldogul egymással. Én azt tudom mondani, hogy most volt egy időközi választás Józsefvárosban, Budapesten és a Fidesz kétharmaddal nyert” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

„Nincsen ilyen terv. Ennyi. Meg kell kérdezni Lázár Jánost erről. Nem tudok erről mit mondani”

– így reagált Lázár János kijelentéseire Benkő Zsolt helyi fideszes önkormányzati képviselő. Márki-Zay Péter polgármester szerint visszafelé is elsülhet a testület feloszlatása, és egyetért Lázár Jánossal abban, hogy rombolás folyik Hódmezővásárhelyen.

„Hódmezővásárhelyiek rombolásnak minősítik azt is, hogy Lázár János kijelentette, hogy a vásárhelyi fiatalok sportolását ellehetetlenítve, a taopénzeket Makóra fogja irányítani mostantól kezdve. Tehát amikor ez a fajta bosszúhadjárat látszik, ugye a helyi kórháztól kezdve a volt aljegyző asszonyig pereket indítottak ellenem. Tehát valóban egy borzasztó kártékony működésre állt át Lázár János és a hozzá köthető sajtó illetve közgyűlési frakció. Én azt remélem, hogy ilyen szempontból talán egy előre hozott választás sokat segíthet a hódmezővásárhelyieken” – nyilatkozta a polgármester.

Hódmezővásárhelyen február 25-én tartottak időközi polgármester-választást a korábbi polgármester halála miatt, azóta Márki-Zay Péter polgármester Fidesz–KDNP-s többségű közgyűléssel közösen irányítja a várost.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!