2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kínával erősítünk az autóiparban

2017. május 16., kedd 14:08, frissítve: kedd 15:39

Stratégiai megállapodást kötött Csungkingban Magyarország a Bohong-csoporttal, amely a világ legnagyobb kipufogógyártója.

A Bohong a hatodik kínai vállalat, mellyel a kormány ilyen megállapodást kötött. A kínai nagyvállalat 1200 embert foglalkoztat magyarországi üzemében, Oroszlányon. A cég kilencmilliárd forintos új beruházást hajt majd végre, mellyel a világ legmodernebb kipufogógyártó technológiáját telepítik az országba.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Csungking a leggyorsabban fejlődő kínai tartomány, autóipari és informatikai központ; a világ minden harmadik laptopja itt készül, és négyszáz autóipari vállalat működik itt.

„Most megállapodtunk arról, hogy egy kilencmilliárd forintos beruházás keretében a Bohong-csoport a legmodernebb kipufogógyártási technológiát hozza az oroszlányi gyárába, amellyel gyakorlatilag a világ élvonalába kerül az oroszlányi gyár, ahonnan a legnagyobb német autóipari márkák a BMW és a Volkswagen kiszolgálása fog megtörténni. A csungkingi és a magyar gazdasági együttműködés szorosságát mutatja, hogy a mai napon 69 magyar vállalat 118 üzletembere összesen 13 üzleti megállapodást köt csungkingi vállalatokkal, alapvetően az informatika, a logisztika illetve az élelmiszeripar területén” – közölte a külügyminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!